Trpíte na opary? Výborné tipy, jak s nimi zatočit

 Zdraví 
07. listopadu 2019 07:07 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Opary na rtech dokáží velmi znepříjemnit život Despositphotos
Opar vám sice život neohrozí, ale dost ho znepříjemní. Začíná svěděním, pálením a může i bolet. Navíc nevypadá dobře. Mizí většinou až po několika dnech, ale následně se může vytvořit další. Jak s ním zatočit?

Opar způsobuje virus Herpes simplex 1, který se vyskytuje na ústech. Pokud se vám dostane do těla, nezbavíte se ho. Během celého života bude čekat na to, až dostane možnost se zase projevit. Spouští ho stres, snížená imunita či hormonální změny. Zjistěte, jakými prostředky s opary můžete bojovat, abyste se jich zbavili rychleji.  

Oparu se nedotýkejte

Patrně vás to k tomu bude svádět, ale za žádných okolností se oparu nedotýkejte. Rozhodně ho nemačkejte a nepropichujte, což je základ pro rychlé uzdravení. Můžete si tam zanést různé bakterie, které vám mohou způsobit infekci. Dále se se svým partnerem nelíbejte, nepijte z jeho skleničky a neutírejte se jeho ručníkem, protože opary jsou vysoce nakažlivé.

Česnek, cibule a citron

Pokud se vám začíná dělat opar, vydejte se do kuchyně. Oloupejte si stroužek česneku a přiložte ho na postižené místo. Má totiž antibakteriální a protivirové účinky. Když zrovna doma nemáte česnek, obdobnou službu provede cibule a citron. Přikládání opakujte alespoň dvakrát až třikrát denně.

Droždí

Droždí je podceňovaná potravina. Lidé ji často využívají pouze na pečení, ale většinou už nevědí, že podporuje zdraví. Pomůže vám rychleji vyhrát boj s otravnými opary, protože obsahuje velké množství vitaminu skupiny B. Dejte droždí do malé misky a zalejte ho trochou vody. Směs zamíchejte a následně si s ní potřete opary. Opakujte několikrát denně.

Led

Led nepomáhá jen na otoky, ale i na opary. Zmírní bolest a postižené místo se vám rychleji zahojí. Předtím, než si led přiložíte na postižené místo, ho dejte do sáčku. Udělejte to z důvodu, abyste z ledu nezanesli do oparu nějaké bakterie, které by vaši léčbu mohly zkomplikovat.

Hlíva ústřičná  

Hlíva ústřičná vám pomůže v boji proti oparům. Podporuje imunitní systém a snižuje cholesterol. Obsahuje vitaminy B1, B2, C a riboflavin. Všechny tyto složky mají pozitivní vliv na imunitu, zvyšují odolnosti proti viru Herpes simplex 1.

Hlívu ústřičnou si na postižené místo nepřikládejte, ale jezte ji. Funguje jako prevence před vznikem oparů, takže ji můžete konzumovat, i když je zrovna nemáte. Čím si ještě můžete posílit imunitní systém?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod