Potraviny, které vám výrazně pomohou při hubnutí

 Zdraví 
06. prosince 2019 10:04 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Losos je chutná a zdravá potravina Depositphotos
Nechcete už dále přibírat, ale zároveň se nejste schopní vzdát dobrého jídla? Sladkosti budete muset opravdu vynechat, ale existují i jiné dobré potraviny, které vám pomohou při hubnutí. Zjistěte, o jaké jde.

Dnes je již všeobecné známé, že hladovění není dobrý způsob hubnutí. Lidský organismus potřebuje vyváženou stravu. Není vhodné konzumovat ani potraviny s vysokým obsahem tuku. Nezdravá strava způsobí, že můžete mít trávicí potíže, málo energie, špatný spánek nebo pleť plnou akné. Kromě toho budete přibírat na váze, což patrně nechce nikdo. Můžete zkusit jíst potraviny, které vás udrží v dobré kondici.

Vejce

Vejce obsahují velké množství bílkovin a ty vám dodají pocit nasycení. Nebudete jich muset jíst hodně. Můžete si je pravidelně připravovat na snídani. Zapomeňte však na smažená vejce, po nich budete mít chuť na sladké a ubyde vám energie. Dávejte si především vařená vejce.

Batáty

Batáty jsou sladké brambory. Obsahují velké množství vlákniny. Rychle vás zasytí a díky tomu ochrání před přejídáním. Dodají člověku rychlou energii, kterou můžete využít na různá cvičení. Můžete si je dát pečené, šťouchané či udělané na páře.

Krůta

Pokud máte rádi maso, jistě vás potěší, že existuje takové, po kterém nepřiberete. Krůtí maso obsahuje aminokyselinu leucin, která podporuje svalovou hmotu. Během hubnutí by vám neměly ochabovat svaly, protože jsou pro zdravý organismus důležité. Napomáhají tělu spalovat kalorie, když nesportujete denně.

Losos

Losos není zrovna jedna z nejlevnějších potravin, ale velmi prospívá lidskému organismu. Obsahuje esenciální mastné kyseliny, které napomáhají spalovat tuk. Navíc bojuje s příznaky stárnutí a chrání organismus proti nemocem. Dejte si ho alespoň jednou týdně.

Kyselé zelí

Pokud se vám tuk ukládá zejména do břicha, zařaďte do svého jídelníčku kyselé zelí. Zbavuje lidský organismus přebytečné vody a spolu s ní odchází i odpadní látky. Díky tomu nepřiberete přebytečná kila, a když k tomu budete cvičit, půjde vám hubnutí snadněji. Můžete si ho dávat klidně každý den.

Tvaroh

Tvaroh obsahuje velké množství bílkovin. Dobře vás zasytí, takže se už dále nebudete přejídat. Chrání svaly tím, že nedovolí, aby odešly spolu s tuky. Kromě výše zmíněných potravin můžete vyzkoušet i datle. Mají totiž na lidský organismus velmi dobrý vliv.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008