Pro boj s koronavirem je zásadní silná imunita. Posílit ji není složité

 Zdraví 
04. dubna 2020 11:04 / Ema Maxová
  2
📷
2 fotografie v galerii
Posílit imunitu není nic složitého  / inStory.cz
K tomu, abychom zůstali zdraví nebo zvládli nemoc bez větších potíží, potřebujeme dobře fungující imunitní systém. Jak tedy zajistit, aby dobře fungoval a plnil svou funkci na sto procent?

O tom, jak posílit imunitu, jsme si povídali s docentem Lubomírem Novákem, jenž se léta věnoval vědeckovýzkumné činnost v oblasti lékařské biochemie a dnes na Klinice Yes Visage působí jako internista - odborník na infuzní terapii, jež řeší především prevenci stárnutí a civilizačních chorob. Jeho zkušenosti jsou obrovské, a proto jsme se v době, kdy počet nakažených koronavirem stoupá každý den, zeptali na to, co všechny zajímá nejvíc – jak mohu chránit sebe a svou rodinu?

„Byl bych moc rád, aby ve vaší zprávě zaznělo, že především je třeba zachovat klid. Dlouhodobý stres je zabijákem imunity. Stresová reakce je vývojově velmi stará, aktivujeme při ní celou řadu mechanismů připravujících tělo k fyzické práci, k útoku nebo útěku před nepřítelem. Chceme-li se fyzicky poprat, nemáme čas syntezovat protilátky," říká lékař a dodává, že dalšími faktory, jež imunitu výrazně snižují, je i sedavý způsob života s nezdravou životosprávou a absencí fyzické aktivity.

Imunita je zásadní

Silná imunita je v obraně (nejen) před koronavirem podstatná. Dostatečná imunita je základním předpokladem pro eliminaci vlivů zevního prostředí na organismus. Stěžejní role imunity se týká nejen infekčních chorob, nýbrž i vývoje kardiovaskulárních či onkologických onemocnění. Zvýšený výskyt uvedených onemocnění u dlouhodobě psychicky deprivovaných osob je dostatečně známým faktem, stejně jako souvislost imunodeficitu a syndromu chronické únavy.

Jak ji můžeme posílit infuzemi, o kterých se teď hodně mluví?

Infuzní léčbou jsme schopni posílit nespecifickou část imunity, jsme tedy schopni v dostatečném množství a v reálném čase do oběhu dostat látky, které imunita a tvorba protilátek vyžaduje. Současné urychlení detoxikačních procesů (likvidace cizorodých – toxických látek) zlepšuje energetický metabolismus a pomáhá tak vytvořit dostatek energie, který může být využit nejenom pro imunitu, jelikož na udržení stability vnitřního prostředí a tvorbu protilátek vynakládáme až 50 % získané energie. 

„Jestliže budete mít v pořádku imunitu, zvládnete snáz infekční onemocnění, zvládnete i detoxikaci, a dokonce nemusí dojít ani ke vzniku onkologických čí cévních onemocnění," vysvětluje přední odborník na biochemii docent Lubomír Novák z Kliniky YES VISAGE a dodává, že pokud máte dobrou imunitu, pak také pomaleji stárnete.

Co infuze obsahují?

Revitalizační infuze obsahují celou řadu látek, tedy vitaminy, antioxidanty, stopové prvky, některé alkalické či přechodné kovy jako například chrom, mangan, železo, měď, zinek, selen, molybden, hořčík a další. Dále kyselinu panthotenovou i listovou.  Individuálně podáváme i malé dávky některých hormonů (nadledvinek), včetně látek stimulujících nervové buňky k lepší kooperaci. Složení infuzí respektuje individuální odlišnosti vyplývající z vrozených dispozic i vlivů zevního prostředí. Infuzní léčba a prevence je pro každého klienta sestavena s ohledem na jeho stav.

Z uvedených důvodů požadujeme před infuzní léčbou interní vyšetření a metabolický screening. Vlastní revitalizační pobyt na Klinice Yes Visage představuje časově 3 až 4 hodiny a mimo infuzí zahrnuje monitoraci základních fyziologických funkcí včetně EKG.

Co dělat v omezených podmínkách?

I když nemáme možnost na takovouto imunitu posilující infuzi přijít, případně jsme-li už doma s omezenými možnostmi, můžeme svou imunitu podpořit dostupnými prostředky. Docent Novák radí v první řadě zachovat si duševní pohodu a nezvyšovat si stresovou zátěž. Naše konflikty se odehrávají převážně v psychické sféře - příprava těla na fyzický útok či útěk je tedy zbytečná.

Trvá-li stresová zátěž déle, je hromadění „svalového paliva" v oběhu škodlivé a urychluje vznik srdečně cévních chorob. Je proto důležité věnovat se přirozené tělesné aktivitě, otužování, mít dostatečný příjem tekutin a vitaminů (denní dávka 1000 mg vitaminu C je maximálně dostačující). Po příchodu z veřejného prostoru si pečlivě umýt ruce a používat desinfekční prostředky, které mají svůj účel a působí velmi rychle. Psali jsme také: Jak dlouho se udrží COVID-19 v tkaninách a co dělat s oblečením po návštěvě supermarketu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47