Upravte si jídelníček podle své krevní skupiny. Prospějete tím svému zdraví a navíc zhubnete

 Zdraví 
17. srpna 2020 08:20 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Každá krevní skupina by měla jíst odlišné potraviny Depositphotos
Existuje velké množství diet. Vybrat si z nich pro sebe tu správnou, není jednoduché. Můžete však experimentovat a vyzkoušet třeba dietu podle krevních skupin. Možná vám bude vyhovovat a celkově se budete cítit lépe. Zjistěte, jakou máte krevní skupinu a co byste podle ní měli jíst.

Dietu podle krevních skupin vymyslel neuropatický lékař a badatel Peter D’Adamo. Způsob stravování podle krevních skupin spočívá v tom, že každá krevní skupina potřebuje trochu odlišené potraviny pro zdravé fungování organismu. Každá z krevních skupin má původ v jiné historické epoše, ve které lidé jedli trochu jiný typ stravy. Díky tomuto typu stravování údajně mohou lidé po delší době i zhubnout a celkově se dostat do lepší kondice.

Krevní skupina A

Krevní skupině A by podle teorie neuropatického lékaře měla prospívat vegetariánská či veganská strava. Předpoklady k tomu máte po svých předcích, kteří byli zemědělci a pěstitelé. Proto dávali přednost rostlinné stravě a masu se spíše vyhýbali. Vyzkoušejte dietu, která bude obsahovat obilná zrna, sóju, pohanku, rostlinné oleje či výrobky z kozího mléka.

V menším množství je pro vás vhodný losos a treska. Prospěje vám téměř veškerá zelenina. Nemusíte pohrdnout ani některým druhům ovoce. Zařaďte do svého jídelníčku meruňky či třešně. Nevhodné jsou pro vás mandarinky a pomeranče. Těžký žaludek můžete mít z plísňových sýrů či ořechů.

Krevní skupina B

Pokud máte krevní skupinu B, můžete podle vynálezce diety jásat. Údajně jste se narodili s ideální krevní skupinou. S trochou nadsázky lze říci, že vaše strava totiž nemusí být zcela vyvážená, ale stejně dokážete odolávat různým nemocem a jste v poměrně dobré kondici. Můžete jíst všechna masa kromě vepřového a kuřecího.

Prospějí vám mléčné výrobky i mořské plody. Vyhnout byste se měli pouze avokádu, olivám, ořechům, vejcím, bramborám či rýži. Neprospějí vám ani smažené pokrmy. Více než strava vás může oslabit stres. Dopřejte si odpočinek. Kvůli přepracovanosti vás může přepadnout syndrom vyhoření.

Krevní skupina AB

Krevní skupina AB je velmi specifická a poměrně vzácná. Na rozdíl od ostatních krevních skupin je poměrně mladá, její stáří se odhaduje na několik set let. Jde o kombinaci krevní skupiny A a B. Lze tedy říci, že si krevní skupina AB vzala něco z obou skupin.

Nemusíte se zcela vyhýbat masu, ale měli byste ho omezit. Vhodná je pro vás totiž spíše rostlinná strava. Prospějí vám mořské plody, zelenina a bobuloviny. Nekonzumujte kuřecí a hovězí maso, ostatní v malé míře můžete. Vyhněte se pšenici, banánům a fazolím.

Krevní skupina 0

Předkové jedinců, kteří mají krevní skupinu 0, byli patrně lovci. Váš trávicí systém totiž dobře zpracovává maso a potřebujete velké množství bílkovin. Neměli byste jíst obilné a mléčné výrobky. Nebojte se v přiměřené míře konzumovat ovoce a zeleninu, protože některé druhy plodů prospívají dobrému trávení.

Dávejte si pozor na překyselení žaludku. Nejvíc ze všech krevních skupin se potřebujete věnovat pohybu. K tomu, abyste byli zdraví, je pro vás dobrá fyzická kondice nutností. Přečtěte si, jak vašemu zdraví prospěje pravidelné požívání meruněk.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008