Pocení se v létě nevyhnete, ale můžete ho výrazně zmírnit

 Zdraví 
10. srpna 2020 11:43 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Osvěžte se termální vodou ve spreji  Depositphotos
V horkých letních dnech se potí všichni. Někteří se potí po celém těle a jiní pouze v některých částech. Během nadměrného pocení se pochopitelně necítíte komfortně. Navíc pot zrovna nevoní, což může obtěžovat vaše přátele či kolegy. Zjistěte, jak ho zmírnit a cítit se v létě trochu lépe.

Pocení je zdravé, bez něj se neobejdeme. Pot ochlazuje organismus a chrání ho před přehřátím. Někdy je toho potu ale už opravdu moc, takže je potřeba ho trochu zmírnit.  

Ochlazujte se termální vodou

Termální voda ve spreji je v horkých letních dnech doslova poklad. Jde o přírodní produkt, který běžně seženete v drogeriích. Termální voda vyvěrá na povrch a obsahuje cenné minerální látky. Najdete v ní často měď, stříbro, draslík, hořčík či mangan. Revitalizuje, hydratuje a změkčuje pleť. A to nejlepší nakonec je, že vás v horkých letních dnech příjemně osvěží.

Můžete si s ní postříkat nejen obličej, ale klidně i celé tělo. Nemusíte se bát, že byste byli mokří, kapky z rozprašovače jsou miniaturní a vytvoří pouze osvěžující mlhu. Můžete ji na sebe nastříkat, i když budete mít make-up. Termální vodu ve spreji využijete několikrát denně, proto ji noste všude s sebou.

Šalvěj zmírňuje pocení

Používání deodorantů je v létě samozřejmost. Zamezují pocení pod paží a neutralizují zápach. Někdy však už ani klasické antiperspiranty nestačí. Vyzkoušejte šalvěj, protože zmírňuje pocení. Konzumovat ji můžete v různých formách. Existují potravinové doplňky ve formě tablet, ale můžete si z šalvěje pořídit i sirup. Další možností je, že si z šalvěje uděláte limonádu. Používejte i mýdla a deodoranty s šalvějí. Potit se vám může i hlava s vlasy. Tento problém má také řešení.

Do podpaží naneste jablečný ocet

Možná se budete divit, ale pot dokáže zmírnit jablečný ocet. Nařeďte ho s vodou jedna ku jedné a naneste ho do oholeného podpaží před spaním. Octovou vodu nechte zaschnout. Vsákne se do pokožky a zbaví vás bakterií, které způsobují velký zápach. Ráno mýdlem ocet smyjte. Pokud tuto proceduru budete dělat pravidelně každý večer, podpaží se vysuší a pokožka si zvykne na mírnější pocení. Když se vám tato metoda osvědčí, můžete ocet nanést i na další části těla, které se hodně potí.

Záchranou pro nadměrné pocení může být botulotoxin

Pokud se neustále nadměrně potíte a nic vám nezabírá, můžete vyzkoušet botulotoxin. Zkráceně se mu říká botox. Tuto látku jistě každý zná ve spojení s vyhlazením mimických vrásek. Lze ho však i aplikovat na místa, kde se nejvíce potíte a ucítíte výrazné zlepšení. Jde o metodu pro jedince, kteří se potí neúnosně. Rozhodně aplikaci botulotoxinu konzultujte se svým lékařem.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve