Chození naostro bývá pro opačné pohlaví vzrušující. Navíc je i zdraví prospěšné

 Zdraví 
10. listopadu 2020 18:00 / Šárka Sokolská
  2
📷
5 fotografií v galerii
Nenošení spodního prádla bývá pro opačné pohlaví vzrušující Depositphotos
Láká vás chodit tzv. naostro, tedy bez spodního prádla? Představíme vám výhody i nevýhody tohoto způsobu odívání.

Zatímco ve Skotsku je chození naostro tradice, v jiných zemích, a to včetně té naší, jde  spíše o provokatérství, které u konzervativních jedinců vyvolává pohoršení. Přesto se tomuto způsobu odívání oddává stále více ženů a mužů. Podle nich mají konečně pocit naprosté volnosti, pohodlí a dokonalé hygieny. Je tomu ale skutečně tak?

Oblékání bez podráždění

To, co mluví ve prospěch chození bez spodního prádla, je eliminace rizika vzniku podráždění pokožky. A to nejenom kvůli materiálu, z něhož může být prádlo vyrobeno, ale také kvůli zbytkům pracího prášku. To je sice pravda, ale jenom tehdy, pokud by všichni, a to včetně mužů, chodili pouze v sukni.

Stop zánětům

Řada stoupenkyň chození naostro zastává názor, že díky němu se zbavily různých kvasinkových a bakteriálních infekcí. Jejich vznik a rozvoj podporuje zejména těsné a neprodyšné spodní prádlo z nevhodného materiálu. O tom, jak si vybrat kvalitní prádlo, jsme psali zde. Zdálo by se, že chození bez spodního prádla je tedy mnohem zdravější. Ovšem stále je tu celá řada ale.

Oděrky i nehody

Vzhledem k tomu, že velká část obyvatelstva chodí v kalhotách, dochází v případě chození naostro k přímému styku pokožky s látkou. Navíc řada oblečení bývá vyrobena ze syntetických vláken, což pro citlivé intimní partie není rozhodně ideální. A nejde tu zdaleka jen o materiál. Určité podráždění nebo drobné oděrky mohou způsobit také hrubší švy v rozkroku. To vše pak může činit pokožku ještě citlivější vůči různým infekcím. A dalším tématem jsou různé nehody, které se mohou stát při zapínání zipů u kalhot.

Každodenní praní

Pokud byste se rozhodli přeci jenom odhodit spodní prádlo, pak počítejte s tím, že si budete muset přikoupit pár kousků oblečení. U spodního prádla je to jednoduché. Každý den si vezmete nový kousek. A prakticky to samé byste měli činit i v případě, že si na sebe obléknete kalhoty či legíny, ale bez kalhotek. Pot a jiné přirozené tělesné sekrety totiž jinak nejsou zadržovány bariérou tvořenou spodním prádlem. A pokud si chcete zachovat jistou míru hygieny, pak vám nic jiného nezbyde. Častější údržbě se ale nelze vyhnout ani u sukní a šatů, protože také ty se mění v absorpční podložku při každém dosednutí. V konečném důsledku to bude znamenat nejenom zvýšenou spotřebu vody, pracích prostředků, ale i rychlejší opotřebení oděvů.

Začněte doma

Pokud jste smířeni s výše uvedenými body, pak vám v chození naostro zřejmě nic nebrání. Rozhodně byste si to alespoň měli zkusit. Začněte s tím ideálně doma, případně v létě, kdy nosíte volnější a prodyšné oblečení. Ale dobře si rozmyslete, co si berete na sebe. Příliš krátké sukně nebo takový poryv větru vás může přivést do poměrně trapné situace. Na druhou stranu pro vašeho partnera bude určitě myšlenka, že pod sukní nic nemáte, rozhodně vzrušující.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008