Téměř zapomenutý vánoční recept. Zkuste si letos udělat tuhle voňavou lahůdku
Vánoční hřibová polévka patří k jedněm z nejtradičnějších vánočních polévek, které znaly již naše babičky. Recept je velmi jednoduchý a zvládne ho téměř každý.
Co potřebujeme?
2 ks klobásy
300 g brambor
200 ml smetany na vaření
50 g sušených hub
50 g másla
1 l zeleninového vývaru
1 cibule
sůl
pepř
sušená petrželová nať
Příprava:
Minimálně jednu hodinu před vařením hřiby namočíme do vlažné vody a necháme změknout. Pak v hrnci opečeme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou klobásu a pokrájené brambory. Pár minut opékáme, vložíme houby a dochutíme solí a pepřem.
Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit, dokud nejsou brambory uvařené. Přidáme smetanu na vaření, sušenou petrželku a vaříme ještě 5 minut. Při podávání polévku dozdobíme opečenou klobásou a hřiby.