Téměř zapomenutý vánoční recept. Zkuste si letos udělat tuhle voňavou lahůdku

 Recepty 
22. prosince 2016 06:45 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vůně hub patří neodmyslitelně k Vánocům Shutterstock
Při přípravě vánočního jídlo se nám nejčastěji vybaví smažený kapr, či řízek, bramborový salát a rybí polévka. V mnoha domácnostech se dělá houbový kuba. Ale co takhle zkusit vánoční hřibovou polévku?

Vánoční hřibová polévka patří k jedněm z nejtradičnějších vánočních polévek, které znaly již naše babičky. Recept je velmi jednoduchý a zvládne ho téměř každý.

Co potřebujeme?
2 ks klobásy
300 g brambor
200 ml smetany na vaření
50 g sušených hub
50 g másla
1 l zeleninového vývaru
1 cibule
sůl
pepř
sušená petrželová nať

Příprava:
Minimálně jednu hodinu před vařením hřiby namočíme do vlažné vody a necháme změknout. Pak v hrnci opečeme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou klobásu a pokrájené brambory. Pár minut opékáme, vložíme houby a dochutíme solí a pepřem.

Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit, dokud nejsou brambory uvařené. Přidáme smetanu na vaření, sušenou petrželku a vaříme ještě 5 minut. Při podávání polévku dozdobíme opečenou klobásou a hřiby.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty