خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn

Téměř zapomenutý vánoční recept. Zkuste si letos udělat tuhle voňavou lahůdku

Vůně hub patří neodmyslitelně k Vánocům
 Recepty 
22. prosince 2016 06:45 / Shutterstock
  21   0
Při přípravě vánočního jídlo se nám nejčastěji vybaví smažený kapr, či řízek, bramborový salát a rybí polévka. V mnoha domácnostech se dělá houbový kuba. Ale co takhle zkusit vánoční hřibovou polévku?

Vánoční hřibová polévka patří k jedněm z nejtradičnějších vánočních polévek, které znaly již naše babičky. Recept je velmi jednoduchý a zvládne ho téměř každý.

Co potřebujeme?
2 ks klobásy
300 g brambor
200 ml smetany na vaření
50 g sušených hub
50 g másla
1 l zeleninového vývaru
1 cibule
sůl
pepř
sušená petrželová nať

Příprava:
Minimálně jednu hodinu před vařením hřiby namočíme do vlažné vody a necháme změknout. Pak v hrnci opečeme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou klobásu a pokrájené brambory. Pár minut opékáme, vložíme houby a dochutíme solí a pepřem.

Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit, dokud nejsou brambory uvařené. Přidáme smetanu na vaření, sušenou petrželku a vaříme ještě 5 minut. Při podávání polévku dozdobíme opečenou klobásou a hřiby.

Jitka Jahodová | inStory.cz
Kam dál?
Recept na kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami
Slaný koláč je rychlou pochoutkou
Klasika všech klasik. Toto je nejlepší recept na povidla!
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Fenomén Airbnb: I levné bydlení se vám může pořádně prodražit. Na co si dát pozor?

Zprávy

Důvěra v ekonomiku roste. Problém číhá někde jinde

Bydlení

Jedna trouba, která zvládne vše. Ideální nejen do malé kuchyně