Znáte litoterapii? Jde o metodu, která dokáže zázračně uzdravovat

 Zdraví 
15. září 2018 07:02 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Léčba drahými kameny je prověřená a účinná Shutterstock
Řadí se sice mezi alternativní metody, ale někteří vědci jí dávají za pravdu. Že drahé kameny dokážou léčit je dnes už částečně prokázané. Musíme však vědět, na který problém jaký kámen použít, aby měla léčba skutečný efekt.

Dá se říci, že všechno co vyzařuje energii, nám může pomáhat. V případě kamenů se můžeme divit, že je řeč o energii. Avšak drahé kameny opravdu mohou sloužit ku našemu prospěchu. Fungování litoterapie neboli léčení kameny je dnes už prokázanou a ověřenou metodou.

Ametyst

Pečuje o to, aby nás nic nebolelo. Pokud nás někde něco bolí – ať už na těle nebo na duši, umí tento drahý kámen pomoci. Pomáhá dokonce snižovat úzkosti a neurózu. Má výborné uplatnění při odvykání veškerých závislostí.

Citrín

Umí dodat energii, tudíž se hodí zejména pro upracované, vystresované nebo starší jedince. Posiluje obranyschopnost organismu, chrání před škodlivým zářením a urychluje léčbu zánětu slepého střeva. Umí čistit tělo a také aktivuje bílé krvinky.

Fluorit

Pokud se potřebujete zklidnit, nenajdete lepší kámen. Je vhodné použít jej zejména při přepracování a nervovém vyčerpání. Dodá energii. Pomáhá také bystřit mozek, je tedy vhodné při učení nových věcí.

Jantar

Srovnává hormonální nerovnováhu a zbavuje úzkosti. Je rovněž vhodný pro kardiovaskulární systém, žlučník a žaludek. Srovnává jejich funkce a uvádí je do normálu. V případě astmatického záchvatu nebo při záchvatu kašle zmírňuje obtíže, úlevu přináší i při horečce.

Křišťál

Eliminuje závratě, zbaví bolestí hlavy i migrény. Tiší rozbouřené nervy. Pomáhá zastavit krvácení, léčí průjem i zvracení. Je vhodný při léčbě očí či obtížích se štítnou žlázou.

Rubín

Kámen, který se skvěle uplatní při řešení sexuálních dysfunkcí. Pomáhá však i při chudokrevnosti a menstruačních potížích. Rovněž snižuje horečku a posiluje srdce.

Růženín

Pokud máte problémy se srdcem, pak je tento kámen tím pravým. Noste jej u sebe v náprsní kapse. Růženín je jedničkou v léčbě kardiovaskulárního systému. Dokáže však skvěle pomoci i při nespavosti, fóbiích, úzkostech nebo strachu.

Safír

Umí v těle srovnat všechno, co není v pořádku. Srovnává krevní tlak. Nízký zvyšuje a vysoký snižuje. Stará se o optimální teplotu těla, horečku snižuje. Zbavuje i veškerých bolestí. Zejména se skvěle uplatní při léčbě kloubů a namožených svalů. Je vhodný při nespavosti.

Tygří oko

Kámen, který přijde vhod každému, kdo má problém se sluchem nebo ušima. Pečuje o zdraví sluchového orgánu a umí léčit případné obtíže. Stejně tak funguje rovněž při řešení problémů s očima. V neposlední řadě pak zbaví nachlazení a kašle. Značně ulevuje při astmatu.

Tyrkys

Je kamenem, který si poradí se závislostmi i nepříliš běžnými nemocemi. Umí se poprat například s anorexií. Zabraňuje totiž nadměrnému hubnutí. Účinně léčí ledviny. O tom, čím někdy sami ledvinám nevědomky škodíme, se dočtete v našem článku zde. U dětí je dobrým pomocníkem při vadách řeči. Také se velmi dobře uplatní při léčbě dýchacích obtíží, plicních nemocí a při problémech s očima.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod