Ve Špindlu oficiálně odstartovala zimní sezona. Jaké novinky na lyžaře čekají?

 Ostatní 
11. prosince 2018 09:56 / Ema Maxová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Letošní lyžařskou sezonu oficiálně zahájil Skiareál Špindlerův Mlýn Skiareál Špindlerův Mlýn
Letošní lyžařskou sezonu oficiálně zahájil Skiareál Špindlerův Mlýn v sobotu 8. prosince. Návštěvníci si mohli užít modrou sjezdovku ve Svatém Petru nebo doprovodný program. Nechyběl například koncert Support Lesbiens, autogramiáda herců z filmové pohádky Čertí brko, Krakonoš nebo spousta soutěží pro děti.

Přestože se letos počasí příliš nevydařilo a během dne i zapršelo, přilákal tradiční Ski opening do Svatého Petra ve Špindlerově Mlýně stovky návštěvníků. Lyžaři a snowboardisté měli k dispozici modrou Turistickou sjezdovku. V provozu byla šestisedačková lanovka s bublinou a lanovka Hromovka, která přepravovala lyžaře z parkoviště a zpět. Nechyběl ani doprovodný program na pódiu. 

Vystoupila hudební kapela Děda Mládek Illegal Band, Support Lesbiens a oper air premiéru měla i nová česká pohádka Čertí brko režiséra Marka Najbrta. Ten přijel do největšího krkonošského městečka i s hercem Václavem Koptou nebo Josefem Poláškem. Velký ohlas sklidila i jejich autogramiáda. Skiareál připravil pro lyžaře také víkendovou akci na skipasy.

Novinky letošní sezony

V nadcházející zimní sezoně si budou moci návštěvníci vybírat z několika způsobů nákupu skipasu a sami se rozhodnout, kolik za skipas zaplatí. „Díky věrnostnímu programu GOPASS se pořizování skipasů přesouvá do online prostředí. Nejlevněji skipas vyjde, když si ho zájemci zakoupí na e-shopu s předstihem tří a více dnů,“ upozornil ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Novinkou resortu jsou i samoobslužná klientská centra GOPASS Tickets. Zde vás vyjde skipas také levněji než na pokladně, stačí si vyzvednout GOPASS a zaplatit platební kartou. Za zvýhodněný skipas lze totiž zaplatit jen bezhotovostně, GOPASS kartu ale dostanete zcela zdarma bez jakékoli zálohy.

Skiareál Špindlerův Mlýn nabídne v letošní zimní sezoně celkem 27 kilometrů denně upravovaných sjezdovek, 6 sedačkových lanovek a 11 vleků, snowpark na Hromovce a Horních Mísečkách, měřenou trať obřího slalomu pro veřejnost Audi Race Track i pestrý program a mezinárodní sportovní eventy. Tím nejdůležitějším bude Světový pohár ve sjezdovém lyžování, který se vrací do Špindlu po osmi letech. Lyžařky pojedou 8. a 9. března ve Svatém Petru slalom a obří slalom. Startovat by měla i Ester Ledecká a další světová esa. Vstupenky jsou již v prodej.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod