Pohltil vás předvánoční stres? Dopřejte si netradiční obilninu na zklidnění

 Zdraví 
07. prosince 2018 17:40 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zelené koktejly jsou pro naše těla balzámem Pixabay
Ještě před pár lety o něm nikdo nemluvil a teď se z něj pomalu stává fenomén. Zelený prášek proměňující se po smíchání s vodou na životodárnou šťávu pro mnohé totiž znamenal návrat ke zdraví a tělesné kondici.

Je vhodný nejen pro očistu organismu. Zelený ječmen tělu dodá všechny potřebné látky a po jeho konzumaci se budeme cítit dobře. Zvlášť teď v době předvánoční nám pomůže hravě si poradit se stresem a shonem, který nás pohlcuje.

Netradiční obilnina

Na první pohled mladý ječmen jistě neuchvátí, jde o tmavě zelený prášek, ze kterého si připravíte tmavě zelený nápoj. Nicméně vaše tělo bude mít názor zcela opačný. Ječmen jej pročistí a dodá mu potřebné cenné látky. Detoxikuje tělo a díky značně vysokému obsahu antioxidantů zpomaluje buněčné stárnutí a údajně i snižuje riziko rakoviny. Díky chlorofylu zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, chrání proti zánětům a působí dezinfekčně.

Navíc zabraňuje tvorbě krevních sraženin aterosklerózy a infarktu. Posiluje imunitu a je vhodný i proti zácpě.  Dále obsahuje celou řadu aminokyselin, enzymů, kyselinu listovou, betakaroten, vitaminy skupiny B a nespočet minerálů. Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu – prvku, který přebývá ve většině poživatin.

Elixír mládí

Mladý ječmen pomáhá při chudokrevnosti. Je to dáno tím, že tato obilnina obsahuje železo organicky vázané, takže je v trávicím ústrojí okamžitě vstřebáno. Upravuje funkci štítné žlázy – neutralizuje totiž kyselost tělesných tekutin, a tím spontánně posiluje její funkci. Mladý ječmen obsahuje vysoké množství některých enzymů, které přirozeně podporují dlouhověkost. Opravdu vysoká koncentrace draslíku v mladém ječmeni může pomoci všem, kteří mají problémy s oběhovými, srdečními a jaterními obtížemi. A rovněž pomáhá se zažívacími obtížemi.

Zevnitř i zvenku

Mladý ječmen by mohl být nazýván také zázračným ranhojičem. Jeho parketou je hojení ran, léčba kožních nemocí a dokonce i regenerace všech tkání. Na povrchové defekty, včetně popálenin, je možné přikládat ječmenné obklady. Tedy – rozmícháte zelený prášek dle návodu a nevypijete, ale namočíte do něj malý hadřík, lehce vyždímáte a přiložíte na postižené místo. Téměř až zázračně hojí. A nemusíte už ani používat drahé deodoranty, protože mladý ječmen má odorizační účinky – napomáhá eliminaci tělesných pachů. Navíc všechny zelené potraviny působí na naše tělo podobně jako přírodní antibiotika.

Ochutnejte zelené smoothie s banánem

Přísady:

  • 1 ½ šálku vody
  • 2 šálky napěchované mladými listy kadeřavé kapusty
  • 1 velký nebo 2 menší banány nakrájené na špalíčky
  • 1 lžíce za studena lisovaného lněného oleje
  • 1 lžička zeleného ječmene
  • špetka mořské soli

Příprava: Všechny přísady dáme do mixéru a vysokou rychlostí šleháme, dokud nejsou kapustové listy úplně zkapalněné. Smoothie podáváme hned. Obsahuje mírné množství přírodních cukrů, ale dost vlákniny. Z toho důvodu se má pít pomalu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008