Nevhodnou barvu lze z vlasů smýt i šetrně a v pohodlí domova

 Krása 
08. prosince 2018 13:46 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Kvůli špatné barvě vlasů se nemusíte hroutit Depositphotos
Občas se to stane - necháte si obarvit vlasy, ale s výsledkem nejste spokojena. Není nutné hned panikařit. Barvu lze z vlasů vymýt i šetrným způsobem a když víte jak, zvládnete to i samy doma.

Není třeba stát hodiny bezradně před zrcadlem a zoufat si. Svůj původní odstín vlasů můžete docela snadno získat zpět, a rozhodně k tomu nemusíte využívat nějaké chemické driáky.

Čerstvá barva

Pokud máte hlavu zrovna čerstvě obarvenou a chcete zpět svůj odstín, pomůže vám pasta z vitaminu C. Její příprava je velmi jednoduchá. Vemte si několik tablet vitaminu C, rozdrťte je a smíchejte s horkou vodou. Vody použijte tolik, aby vám vznikla hustá pasta. Tu pak vetřete do mokrých vlasů a nechejte asi hodinu působit.

Důležité je vlasy zakrýt sprchovací čepicí nebo obalit do fólie, aby vitamin C lépe pronikl do struktury vlasů. Po hodině pastu pečlivě vypláchněte a poté si vlasy umyjte šamponem jako obvykle. Nakonec naneste na vlasy kondicionér. Trik s pastou z vitaminu C ale funguje jen v případě, že ji aplikujete krátce po barvení (maximálně do tří dnů), a to zejména pokud jste použily přeliv. Pokud jste si na vlasy nanesly dlouhotrvajíci barvu, nebude efekt tak výrazný.

Starší barva

Naštěstí ani ve chvíli, kdy máte vlasy obarvené už delší dobu, není nic ztraceno. V tomto případě můžete vyzkoušet jednu z těchto metod:

Šampon proti lupům a jedlá soda

Místo klasického šamponu použijte šampon proti lupům. Ten má sám o sobě výraznější a silnější složení, takže nevhodnou barvu vymyje rychleji než klasický šampon. Výsledek můžete ještě podpořit přimícháním jedlé sody. Ta je přírodním bělícím činidlem, takže podpoří rychlejší vymytí barvy z vlasů. Jednoduše smíchejte šampon proti lupům a jedlou sodu ve stejném poměru, vzniklou směs vmasírujte do mokrých vlasů a nechte působit několik minut. Pak vlasy důkladně opláchněte a zkontrolujte výsledek. V případě potřeby můžete tento postup zopakovat i vícekrát.

Octový oplach

Octový oplach je metoda, kterou používaly už naše babičky. Jde o poněkud drastičtější způsob, jak rychle vymýt barvu z vlasů, zato však účinný a spolehlivý. Ocet naředíte s horkou vodou a pečlivě si propláchnete vlasy nad umyvadlem. Po oplachu vlasy na 15 – 20 minut zakryjte a následně důkladně umyjte šamponem. Po působení octových kyselin byste měla zaznamenat, jak z vlasů vytéká zabarvená voda.

Není barva jako barva

Je jasné, že jinak se vám bude dařit vymýt z vlasů přeliv a jinak dlouhotrvající barvu. V prvním případě obvykle stačí některou z výše popsaných metod aplikovat jednou. Pokud ale máte na vlaseh dlouhotrvající barvu, zřejmě postup budete muset absolvovat i několikrát po sobě.

Ať už ale máte na vlaseh přeliv či dlouhotrvající barvu, po domácím vymytí svou hřívu vždy řádně ošetřete. Vlasy je nutné zacelit, aby opět získaly svůj lesk a vitalitu. Vždy je proto ošetřete vhodným kondicionérem a naneste na vlasy kvalitní výživnou masku. Vyrobit si ji můžete i sami, například ze zázvoru, jak jsme psali zde.

Pozor na stahování černé barvy

Vůbec největší oříšek je stáhnout z vlasů černou barvu. V tomto případě se už většinou neobejdete bez speciálního přípravku z drogerie. Nabídka různých odbarvovačů a zesvětlovačů je široká, vždy ale buďte maximálně opatrní. Při použití odbarvovače se totiž tmavé vlasy většinou zbarví do nepěkného rezavého odstínu, navíc odbarvovač vlasy dost zatíží. Bývají pak slabé, lámou se a třepí, zkrátka vypadají nezdravě.

Jako vhodnější varianta se jeví stahovač barvy. Ten černou barvu stáhne a nechá vyniknout přirozenou barvu vlasů. Četnost použití je individuální, někomu stačí jedna aplikace, někdo musí stahovač použít až třikrát. Opět nezapomeňte na kvalitní vlasovou regeneraci, která vaše vlasy ozdraví a doplní jim potřebné látky a vitaminy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod