Nezapomeňte si splnit novoroční pověry. Znáte všechny?

 Ostatní 
01. ledna 2019 17:03 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pověra o pojídání čočky na Nový rok platí pro všechny druhy Pixabay
I začátek nového roku je spojen s různými představami a pověrami. Přinášíme informace, které vám umožní prožít tento čas se ctí.

Třebaže pověry nemají na náš život žádný prokazatelný vliv, jestliže byste je brali vážně anebo byste byli pod neustálou palbou svých blízkých, že za neúspěch v daném roce můžete právě vy, bude možná lepší některé splnit a mít klid.

Jak na Nový rok

Klasická je pověra „Jak na Nový rok, tak po celý rok“. Lze do ní zahrnout všechno, ale současně dává kreativním jedincům možnost vyjít svému partnerovi a ostatním lidem ve vašem okolí vstříc právě v tom, co chtějí. Nezáleží tedy na tom, co budete podnikat. Podstatné je, abyste podnikli právě to, co udělá vašemu okolí radost. Někdo bude nadšený, že mu zavoláte a dáte tak najevo, že na něho budete myslet celý rok. Jiný ocení, když si společně na Nový rok zaběháte. Další bude nadšený z hlasitého předčítání nově pořízené knihy.

Jezte čočku

Jídelní pověra spojená s Novým rokem počítá s konzumací čočky. Důvodem je zajistit si přísun peněz. Kdesi za tím je jistě lidová znalost, že čočka i další luštěniny jsou zdravé. Sice nevěříte, že by právě pojídání čočky zvýšilo vaši výplatu, ale na druhou stranu víte, že zdravá čočka vám ani neublíží. Dopřejte si ji v podobě, která je vám milá – v polévce, jako přílohu, jako salát. Možností je celá řada. Možná jako naklíčená mnohé překvapí a bude dokonce žádanou lahůdkou.

Nejezte drůbež

Naopak za žádnou cenu nejezte drůbež, ale ani králíky či zajíce. V prvním případě by od vás štěstí uletělo a ve druhém by uteklo. Myslet si o tom můžete cokoliv, ale není myslím takový problém se zařídit tak, abyste tyto jednoduché rady dodrželi a nezpůsobili tak sobě nebo svým hostům nějakou katastrofu.

Novoroční polibek a krásná dívka

Hned s úderem půlnoci by měl každý dostat nějaký ten novoroční polibek. Znamená to, že nebudete v následujícím roce sami. Lze připustit, že platí i políbení získané během celého 1. ledna, takže když se vám nezadaří hned o půlnoci, nevadí. Líbání má ostatně velmi dobrý vliv na lidské zdraví, jak si můžete přečíst zde.

Jinou pěknou tradicí je příchod někoho mladého do domu. Optimálně dívka či dítě. To, narozdíl od návštěvy nějaké starší osoby znamená dobré znamení pro celý dům.

Nevynášejte odpadky

Na Nový rok nevynášejte odpadky, protože vynášení čehokoliv z domu může způsobit naprostý nedostatek všeho potřebného.

Novoroční vánočka

Zajímavým zvykem může být zapečení zrnka hrachu do speciální novoroční vánočky. Ta se potom normálně konzumuje, ale ten, kdo ve své porci najde zrnko, bude v daném roce obdařen zvláštním štěstím. Jde o podobný zvyk, jako je zapékání mincí do sekané na svatbě.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47