Toužíte po krásné hřívě? Pomoc najdete doma v kuchyni

 Krása 
29. prosince 2018 08:08 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Olivový olej svědčí i vlasům Depositphotos
Pokud chcete mít krásné a bohaté vlasy plné energie, nemusíte hned kvůli tomu utrácet peníze za drahé kosmetické přípravky plné chemie. Zázračného pomocníka máte dost možná i doma v kuchyni. Řeč je o olivovém oleji.

Olivový olej dodá vlasům potřebné vitaminy a antioxidanty, které podpoří jejich kvalitu a růst. Sami si můžete doma připravit různé zábaly a masky.

Pozitivní účinky olivového oleje

Ne nadarmo se o olivovém oleji říká, že je to tekuté zlato středomořské oblasti. Je plný vitaminů, antioxidačních látek a má také protizánětlivé vlastnosti. Navíc obsahuje více jak 70 % nenasycených masných kyselin, které nás chrání před kardiovaskulárními nemocemi a snižují riziko infarktu. Pravidelným používáním olivového oleje zvýšíte vitalitu celého organismu a posílíte imunitu. Vlasům dodá potřebné látky a vitaminy a vaše hříva tak získá tu správnou výživu.

Díky vitaminům A, D a E je výživa pomocí olivového oleje doslova vitaminovou bombou pro vaše vlasy. Při pravidelném zásobování těmito látkami se můžete těšit na bohatou a lesklou hřívu, kterou vám bude každý závidět. O tom, jak olivový olej skladovat, abyste jej nezničili, jsme psali zde.

Stop roztřepeným konečkům

Problém s roztřepenými konečky vyřešíte také pomocí oleje z oliv. Pravidelnou aplikací dojde k zacelení a uzavření celého vlasu, takže nevzhledné konečky už vás trápit nebudou.

Zatočte s vypadáváním vlasů

Málokdo ví, že kromě výživy vlasů olivový olej také bojuje proti vypadávání vlasů. Zabraňuje totiž produkci DHT hormonu, který má za následek právě zvýšené padání vlasů hlavně v pozdějším věku.

Skoncujte s lupy

Nepříjemné lupy se nejčastěji vytvářejí na suché či poškozené pokožce. Olivový olej pokožku hlavy čistí a vyživuje, hlavně ale zmírňuje suchost pokožky. Díky tomu vás už nebudou trápit bílé šupinky ve vlasech.

Eliminace výskytu vší

Antibakteriální a antimykotické vlastnosti olivového oleje pomáhají likvidovat vajíčka těchto parazitů, kteří bývají častým problémem hlavně v dětském věku.

Použití olivového oleje na vlasy

Olivový olej můžete použít na vlasy různými způsoby. Nejjednodušší a nejrychlejší je aplikace čistého olivového oleje, který vmasírujte jemnými krouživými pohyby jak do pokožky celé hlavy, tak jej nanesete na jednotlivé prameny. Nechte olej působit přibližně 10 minut a poté vlasy opláchněte a umyjte běžným šamponem, nejlépe s výtažkem z oliv pro podporu vlasové výživy.

Olejový zábal na vlasy

Jestliže máte více času, vyzkoušejte domácí vlasový zábal. Díky němu dojde k intenzivní hloubkové výživě vlasů, která je celkově ozdraví, zacelí a dodá jim lesk. Postup je stejný jako v předchozím případě, jen je lepší olej před aplikací mírně nahřát, aby se z něho rychleji uvolnily potřebné látky. Takto nahřátý olej pak vtírejte do vlasů a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky hlavy. Masáž můžete prodloužit, dejte si však pozor na nehty, ať si vlasovou pokožku nepoškodíte. Ošetřené vlasy zabalte do ručníku nebo do potravinové fólie a nechte působit klidně 3 hodiny. Po uplynutí této doby vlasy umyjte šamponem, důkladně pročešte a nechte volně uschnout bez fénování.

Noční péče pro suché vlasy

Pokud trpíte na zvláště suché vlasy, dopřejte jim noční elixír v podobě olivového zábalu. Doporučují to hlavně modelky, které mají kvůli častým změnám účesu vlasy přesušené z opakovaného fénování, žehlení a fixování různými vlasovými přípravky. Postup je naprosto stejný, jako když aplikujete zábal z olivového oleje na vlasy. Jen s tím rozdílem, že prodloužíte dobu působení a olivový olej na vlasech necháte vstřebávat přes celou noc. Odměnou vám budou pružné a lesklé vlasy bez známek třepení, celkově se jejich kvalita dlouhodobě zlepší.

Maska na vlasy z olivového oleje

Smícháním olivového oleje s dalšími přísadami vytvoříte jedinečnou směs plnou výživných látek. Při pravidelné aplikaci dojde k výraznému zlepšení kvality vašich vlasů, které budou vyživeny jak zvenku, tak zevnitř. Nejvíce používaná je maska, kterou snadno vytvoříte smícháním olivového oleje s vajíčkem. Můžete do ní také přimíchat lžičku medu pro zvýraznění lesku vašich vlasů. Není to však podmínkou, zcela postačí olej s vajíčkem. Směs opatrně naneste na vlasy a nechte ji 20 minut působit. Pokud se vám vlasy více mastí, vyhněte se vlasové pokožce a masku aplikujte směrem ke konečkům. Poté vlasy opláchněte, omyjte šamponem a ošetřete kondicionérem.

Pokud máte potíže s nadměrným vypadáváním vlasů nebo s lupy, dopřejte si olivovou masku s česnekem. Česnek také zlepšuje cirkulaci krve, což podporuje růst vlasů. Příprava této masky je sice časově náročnější, avšak výsledky za to stojí. Nejprve nakrájejte 4 stroužky česneku na drobné kousky a naložte je do šálku s olivovým olejem. Směs nechte 2 týdny odstát, aby olivový olej absorboval důležité živiny z česneku. Před nanesením na vlasy směs promíchejte a lehce nahřejte. Po aplikaci na vlasy i vlasovou pokožku počkejte alespoň hodinu, než masku z vlasů smyjete. Tentokrát neomývejte šamponem, jen vlasy propláchněte vodou a nechte volně uschnout.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008