Potřebujete rychle shodit? Sporty, se kterými se vám to rychle podaří

 Zdraví 
27. prosince 2018 14:40 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Během jedné hodiny můžete spálit hromadu kalorií Depositphotos
Podařilo se vám během Vánoc nabrat nějaké to kilo? Díky těmto sportům je velice rychle dáte zase dolů.

Stačí vám pouhá hodina. Díky ní máte možnost spálit nežádoucí tuky, které jste nabrali během vánočních svátků. Že nevíte, jaký sport si vybrat? Tohle je seznam aktivit, při nichž teče nejenom pot, ale hlavně vám sáhne do hluboko usazených tukových polštářů.

Běhání vás nic nestojí

Nejvíce kalorií spálíte usilovným během. Při běhu totiž pracují největší svaly v těle a ty  spotřebují nejvíce energie. Navíc je to cvičení, za něž neplatíte žádnému trenérovi a můžete jej praktikovat v kteroukoliv roční dobu. Stačí si jen hlídat aerobní práh, díky němuž bude tělo spalovat nejvíce tuků. To, že se pohybujete v aerobním prahu, poznáte snadno. Pohybujte se klusem tak, abyste byli schopni mluvit v jednoduchých větách a postupně zvyšujte rychlost. 

Pěkně svižná chůze

Pokud si na běh netroufáte, zvolte chůzi. Ale žádnou kolonádní procházku, naopak pěkně svižnou chůzi, která vás pěkně zahřeje a díky tomu nastartujete i spalování. Důležité je udržet si stále stejné tempo, nemluvit, netelefonovat, dodržovat pitný režim.

Nechejte se nadnášet

Tato zdánlivě lehká činnost kalorie doslova spaluje. Tedy pokud neplavete čubičku stylem paní Radové a nebojíte se strčit hlavu pod vodu. Při plavání zapojujete celé tělo, svaly zad, horních i dolních končetin a navíc bez výrazného zatížení kloubů. Plaváním spálíte až 500 kalorií za hodinu. Zajímá vás, jaký styl je nejlepší na hubnutí a jaký naopak odbourá stres? Více o tomto tématu jsme psali zde

Vyrazte na kole

Kolo se dá vytáhnout prakticky v každém počasí. Zvlášť, pokud není metr sněhu nebo náledí. Navíc je to skvělý způsob, jak zhubnout trvale a zdravě. Jízda na kole zvyšuje srdeční frekvenci, spaluje kalorie, zpevní vaše stehna a zadeček, zmenší obvod pasu i boků. Jedinou nevýhodou tohoto sportu jsou vyšší náklady, než je tomu například u chůze, běhu či tance.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?