Buďte in a zahalte se do barvy roku 2019. Sluší téměř každé ženě

 Móda 
02. ledna 2019 07:49 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Barva pro letošní rok nese název Living coral Shutterstock
Zatímco loňskému roku vévodila fialová, přímo ultra violet, ten letošní se ponese v sytě korálové. Proč zrovna tato barva?

Barvu roku vyhlašuje každým rokem společnost Pantone. Ta právě pro tento rok zvolila barvu sytě korálovou s názvem Living coral. Loňskému roku vévodil odstín s názvem Ultra Violet. Tato barva měla symbolizovat originalitu, vynalézavost, vizionářské myšlení a budoucí objevy. Ale ve společnosti se moc neujala. Jak se zdá, to korálová má zcela opačný efekt. Už na konci roku se začala objevovat v šatnících nejedné celebrity.

Barva optimismu

Korálová barva je jasný a přitom měkký odstín, který evokuje červánky. Má přinášet povzbuzení a útěchu, optimismus a touhu si hrát. Takže, pokud chcete být letos skutečně IN, neměla by vám Living coral rozhodně chybět. A to nejenom v šatníku.

Korálová domácnost

Korálová pohltila nejenom módní průmysl, ale i kosmetický. Tato barva se nám ale také dostane do našich interiérů. Nebojte se jí lehce oživit svou domácnost. Ručníky, deky, květiny, vázy, misky, hrníčky a podobně. 

Jak dělaná pro tmavovlásky

Co se týče módy nebo líčení, pak korálová bude slušet tmavovláskám, pro které je jako dělaná. Blondýnky by tento odstín měly doplnit něčím trochu tmavším, aby nebyly až moc světlé, případně zvolit ostřejší odstín korálové. Pro koho se však korálová moc nehodí, tak to jsou zrzky. Kombinace dvou stejných odstínů by totiž mohl působit poněkud agresivně a jednotvárně. Ale to neznamená, že by se jí musely nutně vzdávat.

Kombinovatelná barva

Korálovou barvou mohou ženy ozdobit třeba nehty nebo použít rtěnku v tomto odstínu, či si pořídit nějaký zajímavý doplněk ve formě kabelky, šátku, bot nebo pásku. Tento odstín krásně zvýrazní černá, zelená, námořnicky modrá či bílá, ale i další odstíny. O tématu, jak kombinovat barvy, jsme psali zde. Takže neváhejte a směle do korálové.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod