Recept na domácí zapékáné müsli

 Recepty 
10. února 2017 07:57 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Snídáte zdravě, a proto si dáváte často a rádi müsli? Shutterstock
Domácí zapékané müsli recepty, které budete milovat.

Výborné, křupavé, sladké. No prostě to musíte vyzkoušet. Toto müsli vás naprosto dostane. Pak už nikdy nekoupíte to běžné z obchodu plné cukrů, nezdravých ztužených tuků, konzervantů a jiných zvěrstev. Domácí müsli klidně nabídněte dětem ke snídani místo veškerých sladkých kuliček. 

Ingredience:

250 g ovesných vloček
80 g kokosového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce dýňových, slunečnicových, lněných nebo jiných semínek, podle vlastní chuti
80 g ořechů, sušeného ovoce, kokosu nebo čokolády, podle vlastní chuti

Postup:

Kokosový olej a med necháte rozpustit na pánvi, postupně do směsi přidáváte zvolené ingredience a dobře promícháte. Necháte asi 1 minutu karamelizovat a poté sundáte z plotny. Směs rozložte na plech vyložený pečícím papírem a na 20 minut vložte zapékat do trouby předehřáté na 180 °C. Nechte zcela vychladnout a skladujte v uzavíratelné sklenici, kde vydrží asi měsíc, pokud jej tedy nesníte mnohem dříve.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty