Recept na domácí zapékáné müsli

 Recepty 
10. února 2017 07:57 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Snídáte zdravě, a proto si dáváte často a rádi müsli? Shutterstock
Domácí zapékané müsli recepty, které budete milovat.

Výborné, křupavé, sladké. No prostě to musíte vyzkoušet. Toto müsli vás naprosto dostane. Pak už nikdy nekoupíte to běžné z obchodu plné cukrů, nezdravých ztužených tuků, konzervantů a jiných zvěrstev. Domácí müsli klidně nabídněte dětem ke snídani místo veškerých sladkých kuliček. 

Ingredience:

250 g ovesných vloček
80 g kokosového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce dýňových, slunečnicových, lněných nebo jiných semínek, podle vlastní chuti
80 g ořechů, sušeného ovoce, kokosu nebo čokolády, podle vlastní chuti

Postup:

Kokosový olej a med necháte rozpustit na pánvi, postupně do směsi přidáváte zvolené ingredience a dobře promícháte. Necháte asi 1 minutu karamelizovat a poté sundáte z plotny. Směs rozložte na plech vyložený pečícím papírem a na 20 minut vložte zapékat do trouby předehřáté na 180 °C. Nechte zcela vychladnout a skladujte v uzavíratelné sklenici, kde vydrží asi měsíc, pokud jej tedy nesníte mnohem dříve.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Dům a zahrada

Jak se důkladně zbavit zápachu močoviny v kočičím záchodě? Výborně zabírají ocet a soda