Co všechno může stát za bolestí zad?

 Zdraví 
09. června 2019 10:57 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Za bolestmi zad může stát zánět ledvin  Depositphotos
Bolest zad trápí nemalé množství lidí i v mladším věku. Tělo jim dává signál, že by měli něco změnit. Příčin bolesti zad existuje hned několik. Pokud najdete tu svou, můžete se snažit ji zmírnit. Z jakých důvodů vás mohou vaše záda trápit?

Bolest zad dokáže člověku život zkomplikovat natolik, že už kvůli ní nemůže ani pracovat. Dlouhodobá bolest zad obrátí život naruby každému. Zjistěte, proč potkala vás.

Celé dny jen sedíte a nehýbete se

Pokud máte sedavé zaměstnání, nedá se nic dělat, musíte vydržet sedět na židli celou pracovní dobu. Problém spočívá v tom, že přijdete domů a zase sedíte. Většina lidí oponuje tím, že si musí po práci odpočinout nebo zařídit další věci. Každý by si měl najít alespoň půl hodiny denně a zacvičit si.

Mentálně si můžete odpočinout i u cvičení. Zádům nesvědčí, když celý den pouze sedíte. Pokud nesedíte rovně a kroutíte se, zaděláváte si do budoucna na velký problém. Najděte si v práci či po práci chvilku, abyste se pořádně protáhli.

Ochablé svalstvo je problém u většiny lidí s bolestí zad. Když ho zpevníte, zlepší se vám držení těla. Nemáme na mysli jen zádové svaly, ale i ty břišní, které vám podepřou střed těla. V tomto případě existuje jen jeden způsob, jak si od bolesti zad pomoci. Musíte cvičit, cvičit a zase cvičit.

Trpíte velkým stresem, depresemi nebo úzkostmi

Dlouhodobý stres každého člověka ničí ve všem směrech. Na bolest zad má velký vliv. Permanentní stres vyvolává napětí v bedrech a krčních svalech. Způsobuje i křeče v zádových svalech. Když je člověk ve stresu, celé tělo má ztuhlé a stažené. Celá záda tím hodně trpí.

Lidé, kteří mají deprese a úzkosti, mohou mít neustále bolesti zad, na které z dlouhodobého hlediska nepomáhá žádná fyzioterapie, masáže ani pravidelné cvičení. Mají totiž neustále napnuté svaly kolem páteře. V tomto případě je nutné meditovat, cvičit jógu a hlavně navštěvovat různé terapie, které uleví duši. Pokud stres, úzkosti a deprese na nějakou chvíli ustoupí, pocítíte to i na svých zádech.

Jste nemocní

Bolesti zad vás mohou upozornit i na některé nemoci. Zánět ledvin a močového měchýře mohou způsobit velké bolesti, které vystřelují až do zad. O tom, jak odhalit rakovinu ledvin, si přečtěte zde. Za útrapami zad může stát i lymská borelióza. Jde o zákeřnou nemoc, kvůli které člověka bolí kosti, klouby a záda.

Bolest páteře může mít spojitost s osteoporózou nebo rakovinou vaječníků a dělohy. Pokud vás trápí záda déle než tři týdny, zajděte si k lékaři, aby vyloučil či potvrdil nemoci spojené s bolestmi zad.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008