Nevíte, jaké oční stíny se k vám hodí? Řiďte se jednoduchým pravidlem

 Krása 
06. června 2019 07:51 / Eva Vogelová
  1
📷
9 fotografií v galerii
Oční stíny zvýrazní vaše oči  Depositphotos
Ke kompletnímu make-upu patří oční stíny, které nemůžete vynechat. Dobře zvolené stíny zvýrazní vaše oči. Spousta žen si není jistá, jaká barva očních stínů se k nim hodí. Máte stejný problém? Vyberte si ji podle barvy svých očích a budete mít jistotu, že vám padne.

S tvarem a barvami očních stínů si můžete pohrát. Každé ženě však nesluší všechny odstíny, proto je potřeba zvolit barvu, která se k vaším očím hodí. Odteď už si s tím nebudete muset lámat hlavu, poradíme vám, jaké oční stíny vám sednou.  

Hnědé oči

Hnědé oči má patrně nejvíce lidí v Evropě. S nimi se nemusíte bát různých barevných kombinací. Nedoporučujeme vám však používat výrazně červené oční stíny. Může se totiž stát, že budete vypadat, jakoby vám dal někdo pěstí do oka.

K hnědým očím se nejvíce hodí meruňková, zlatá, skořicová, růžová, béžová, fialová a zelená barva. Tyto odstíny můžete spolu různě zkombinovat. Pokud chcete vyzkoušet neobvyklé líčení, vsaďte na výraznou žlutou barvu, která by vám však měla ladit s oblečením.

Zelené oči

Zelené oči jsou vzácné, má je málo lidí, a proto by měly vyniknout. K zeleným očím se hodí všechny odstíny fialové barvy. Krásu vašich kukadel podtrhne i metalická zlatá a šedá barva. Nemusíte se vyhýbat ani švestkovému, světle hnědému a stříbrnému odstínu očních stínů.

Modré oči

Modré oči jsou krásné, připomínají pomněnky či čistou studánku. Můžete si dovolit tmavší i světlejší odstíny barev. K vašim očím jde stříbrná, bronzová či šedá barva. S kouřovými stíny v takových barvách budete vypadat krásně.

Dále se k vašim očím hodí hnědé a tělové odstíny. Pokud se chcete nalíčit opravdu výrazně, vyzkoušejte oranžovou barvu. K hezkým očním stínům, potřebujete mít i krásné řasy. O tom, jak si udělat dokonalé řasy, jsme psali zde.

Šedé oči

Šedé oči jsou také poměrně speciální. Pokud máte šedá kukadla, budou vám sedět podobné odstíny jako lidem s modrýma očima. Znamená to, že se k vám budou hodit kovové odstíny.

Zlaté a bronzové barvy vám budou rozhodně slušet. Se stříbrnou a šedou barvou své oči moc nezvýrazníte. Vyzkoušet můžete i meruňkovou, světle červenou až růžovou nebo tmavě modrou barvu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47