Naučte své děti mýt si vlasy. Poradíme vám nejlepší způsob

 Děti 
03. června 2019 10:33 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
V určitém období už může dítě používat také šampony pro dospělé Depositphotos
Že dítě a šampon pro dospělé nejdou k sobě? Omyl. Jdou. Jen stačí vybrat vhodné přípravky a naučit dítě správně dbát o své vlasy.

Dětské šampony jsou fajn. Neštípou v očích a jsou jemné k prvním vláskům. Jenomže od určité doby se i ony míjejí svým efektem. A v tu dobu je třeba sáhnout po "dospěláckých" produktech, a také naučit je dítě používat. Jak na to?

Přírodní a jemné

Až budete své ratolesti vybírat jeho první opravdový šampon, čtěte dobře jeho složení. Volte takový výrobek, který je určený pro jemné vlasy a má hypoalergenní složení.  Vhodné jsou i produkty s maximem přírodních složek, bez silikonů, parabenů a sulfátových tenzidů. Holčičkám nezapomeňte přibalit séra nebo kondicionéry, které usnadní rozčesávání a hlavně udrží vlásky zdravé.

Jako máma

Máte obavu, že dítě nebude chtít šampon používat? Na první nákup jej vezměte s sebou a nechejte, ať si samo vybere takovou vůni, která se mu bude líbit. Pak mu vysvětlete, že už bude jako máma nebo táta a bude mít svou vlastní lahvičku s produktem, kterou může používat jenom on sám. Navíc si vzpomeňte na své dětství, jak jste hrozně rádi sahali po kosmetice dospělých a pak jste se tím chlubili ve škole. A na tuto notu zahrajte i vašemu dítěti. 

Zahrajte si na kadeřnictví

Nejlepší dobou, kdy naučit dítě pečovat o své vlasy, je právě doba před prázdninami. V tu dobu děti často tráví u babičky nebo na táboře, kde se samostatnost vyplácí. Začněte s tím už doma a zahrajte si na kadeřnici a klienta. Vy jako kadeřnice budete dítěti vysvětlovat, co přesně děláte během mytí a pak si role můžete obrátit.

Kolik čeho

Důležité bude vysvětlit dítěti, jaké množství šamponu je vhodné. Děti totiž milují pěnu a čím víc jí je, tím lépe. Jenomže to by se vám u drahých šamponů nemuselo vyplatit. Vysvětlete jim, že moc pěny naopak škodí vláskům a že si stačí dát množství o objemu čajové lžičky. Stejně tak dítěte vysvětlete, že nejlepší je mýt si vlasy dvakrát a nezapomenout ani na kondicionér. A pak vám zbývá ještě jedno. Naučit děti manipulovat s fénem. Jak správně fénovat vlasy, abyste je nepoškodili, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod