Jak udělat dokonalé selfie? Hezká tvářička není všechno

 Ostatní 
01. června 2019 17:11 / Gabriela Simenonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Při cestování ve dvou se neobejdete bez selfie tyče Shutterstock
Sociální sítě jsou současným fenoménem a selfie fotografie jeho nedílnou součástí. Chcete-li se stát královnou selfie, zkuste několik triků, jak udělat dokonalou fotografii podobně jako celebrity nebo vaši zručnější kamarádi.

Pro ty, kteří nejsou na sociálních sítích až tak doma, slovo "selfie" označuje autoportrét zhotovený většinou pomocí přední kamery smartphonu. 

Světlo je všechno

Dá se říci, že pokud mluvíme o dokonalé selfie, přirozené světlo je tím hlavním klíčem k úspěchu. Důležité je, aby bylo opravdu přirozené. Ne ze žárovek a už vůbec ne zářivek. Čím umělejším světlem se nasvítíte, tím více uměle budete vypadat i vy. I toto má však jeden háček. Ani přirozené světlo by nemělo být příliš ostré, tedy vaše tvář by neměla být oproti slunci napřímo.

Přirozený úsměv

Nejkrásnější selfíčka jsou ty nejpřirozenější. Proto byste neměli špulit rty, dělat zvláštní gesta či jinou nepřirozenou mimiku. Pokud již nevíte, jak se tvářit, vsaďte na to, co je pro nás zcela nejběžnější - úsměv. Úsměv je přece to nejkrásnější. A nezapomínejte, že úsměv nejsou jen vyceněné zuby. Má mnoho podob a vy zvolte tu, která vám sluší nejvíce.

Náš tip

Nikdy si neudělejte jen jednu fotografii, ale udělejte si jich více a později vybírejte. I když máte dokonalé světlo i prostředí, to ještě nemusí znamenat, že budete hned na první fotografii vypadat k světu.

Šikovní pomocníci

Někdy jsou podmínky opravdu ideální, někdy ne. Co když se chcete vyfotit ve výtahu nebo tmavší místnosti bez oken? Pak jsou tu šikovní pomocníci. Zcela nejzákladnější je blesk, který už má dnes většina smartphonů na přední i zadní kameře. Pomůže vám vytvořit dostatek světla. Chcete-li do pomůcek trochu investovat, pořiďte si přídavný svítící kruh, který připojíte na smartphone vždy, když budete potřebovat dotvořit přirozené světlo tam, kde prostě není. Na trhu jich najdete mnoho druhů v různých velikostech. Skvělými zlepšováky jsou i různé filtry, které nabízejí už jednotlivé aplikace.

Říká se, že žádný fotoaparát není špatný. Špatný může být jen fotograf, který ho ovládá. Proto je třeba myslet na to, jak vyfotit objekt, v co nejlepším úhlu.

Náš tip

Pokud cestujete ve dvojici a nikdy se vám nepodaří udělat dobrou selfie, raději si pořiďte selfie tyč. Možná si myslíte, že její éra pominula, ale opak je pravdou. Pozor na časté chyby. Více jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve