Váháte, zda si pořídit make-up, BB nebo CC krém? Každý se hodí k něčemu jinému

 Krása 
01. června 2019 09:13 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Krycí krémy jsou důležitou součástí výbavy ženy Shutterstock
Kosmetický trh nabízí stále nějaké novinky, a tak se může stát, že v obchodě tápete, zda bude lepší si pořídit starý dobrý make-up, nebo raději BB krém či CC krém. Nejde jednoznačně říct, který produkt je lepší, každý totiž umí něco jiného. Záleží tak na tom, co od něj očekáváte.

Na první pohled se zdá, že make-up, BB krém a CC krém jou vlastně velmi podobné produkty, rozdíly mezi nimi jsou přitom opravdu velké. Jediné, co mají společného, je jejich schopnost pleť sjednotit, pečovat o ni a skrýt její nedostatky. Do jaké míry se to podaří, to záleží právě na tom, který z nich si vyberete.

Jiná konzistence

Hlavní rozdíl tkví v konzistenci. Jestliže dáváte přednost vysokému krytí a důkladně potřebujete zamaskovat například akné, pak zvolte make-up. Má velmi dobré krycí schopnosti – i s malým množstvím docílíte sjednocení a rozjasnění pleti.

Jestliže je vaše pokožka citlivá a problematická, potřebuje méně hutnou konzistenci. BB a CC krémy jsou v tomto případě ideální volbou. Vaši pleť nezatíží a nechají ji dýchat. Ovšem za cenu slabšího krytí.

Problém s akné lze řešit i tak, že nedostatky zamaskujete pomocí korektoru a na sjednocení obličeje použijete BB nebo CC krém. Pleť bude bez chybičky, ale přitom bude volně dýcchat díky jemné konzistenci krycího krému.

Zakryje, sjednotí, projasní

Krycí krém si musíte vybrat nejen podle konzistence, ale i podle toho, co od něj očekáváte. Každý totiž umí něco jiného.

Make-up výborně kryje nedostatky

Umí bezchybně vyhladit povrch a zakryje i výrazné nedokonalosti. Během pár vteřin si make-up poradí s barevnými skvrnami a hravě zvládne i akné, aniž byste si museli vzít na pomoc korektor. Krémová konzistence zaručí přirozený vzhled i při vrstvení. Mezi jeho další výhody patří také výdrž, která je s pomocí báze pod make-up až 16 hodin. O tom, zda je lepší make-up nanášet houbičkou nebo prsty, jsme psali zde.

BB krém sjednotí pleť a působí proti stárnutí

Také BB krémy lehce sjednotí a zamaskují barevné nesrovnalosti. S pupínky si však bohužel neporadí, a proto je nezbytné vzít na pomoc korektor. Mají ale mnoho jiných výhod. Chrání pleť proti UV záření a poskytují i dávku hydratace. Často obsahují kyselinu hyaluronovou a antioxidanty, které zpomalují stárnutí a vznik vrásek. Nenechte se zmást omezeným výběrem z odstínů. BB krém se dokáže přizpůsobit hned několika tónům pleti. Vzhledem k tomu je mnohem snazší najít takový, který vám bude vyhovovat.

CC krém zakryje barevné nedokonalosti a projasní unavenou pleť

CC krém pleť sjednotí, a navíc bojuje proti zarudnutí. Má-li vaše pokožka sklony k začervenání, měli byste jej co nejdříve zapojit do vašeho každodenního líčení. Překvapí vás, jak snadno si poradí s tmavými pigmentovými skvrnami. Je určen primárně na zakrytí barevných nedokonalostí. Jeho složení je však často obohaceno o spoustu aktivních látek, které unavenou pleť rozjasní, vypnou a omladí. Bílá barva se podobně jako u BB krému přizpůsobí barevnému tónu pleti.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum