Jak pečovat o pleť, když musíme nosit roušku

 Krása 
11. dubna 2020 09:26 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Každodenní nošení roušky dá pleti zabrat  Depositphotos
Momentálně nesmí nikdo opustit svůj dům bez roušky. Boj s koronavirem stále není vyhraný a některá vládní nařízení pořád platí. Při častém nošením roušky však pleť trpí. Jak ji ochránit?

Někteří jedinci pracují s lidmi a musejí mít několik hodin denně nasazenou roušku. Na to není pleť zvyklá a může jí to uškodit. Pod rouškou se pleť potí a nemůže dýchat, takže jde o ideální prostředí pro množení nejrůznějších bakterií. To může způsobit vznik akné a vyrážek. Udělejte pro svoji pleť maximum, abyste při nošení roušky tyto potíže eliminovali.

Zapomeňte na veškerý make-up

Ženy mohou své pleti ulevit tím, že po dobu nošení roušky se zcela přestanou líčit. Pod rouškou je pleť vystavena vlhkosti a mechanickému tření. Pokud byste si nanášely make-up, vaše pokožka se bude rychle vysušovat, zarudne, možná vás bude i svědit a zanítí se.

Díky make-upu pod rouškou bude pokožka náchylnější na nejrůznější kožní onemocnění. Pod rouškou navíc žádný make-up nepůjde vidět. Nejlepší by bylo, kdybyste si přestaly léčit i oči. Nyní raději nezatěžujte pleť žádnými líčidly.

Zmírněte čištění pleti

Pokud jste zvyklé si alespoň dvakrát denně čistit pleť různými kosmetickými přípravky, zpomalte. Měly byste dělat vše proto, abyste vaši pleť nijak nezatěžovaly a nevysušovaly. Přehnaným používáním kosmetických přípravků vaší pleti momentálně moc nepomůžete.

Ideálně si nanášejte na pleť odličovací oleje a čisticí vody pouze večer. Pokud se vám pleť výrazně mastí, můžete i ráno. Jednou za týden si naneste hydratující pleťovou masku. Přečtete si, jak si ji doma připravit. Zapomeňte na drastické peelingy s tvrdými částečkami, které vaši pokožku podráždí. Nepoužívejte žádné přípravky, které obsahují alkohol. Ten totiž pleť vysušuje.

Hydratujte pleť

Pokud nosíte roušku denně, hydratace pleti je zásadní. Pod ní se totiž množí bakterie, pleť se časem vysuší a přijde o potřebné živiny. To může mít za následek vznik třeba periorální dermatitidy, která se v některých případech léčí velmi obtížně a dlouho.

Zvolte hydratační krém, který eliminuje podráždění pokožky. Rozhodně nepoužívejte žádný hutný krém, který se špatně vstřebává, zanese vám póry a nenechá vaši pleť dýchat. Zhruba třikrát denně si potřete pleť tenkou vrstvou krému, která vaši pleť ochrání.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008