Pleť pod rouškou hodně trpí. Víme, co dělat proti akné, rozpraskaným rtům či koutkům

 Krása 
16. dubna 2020 09:17 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Časté nošení roušky pleti nesvědčí Depositphotos
Během koronavirové pandemie musejí lidé měnit mnoho svých zvyků a mimo jiné je třeba změnit i dosavadní způsob péče o pleť. Pokožka pod rouškou totiž velmi trpí a pokud této nové situaci nepřizpůsobíte kosmetické přípravky i péči o pleť, bude to mít neblahé následky.

Někdy se problémy s pletí objeví až po několikahodinovém nošení roušky, citlivým jedincům ale stačí i hodina či dvě a problém v podobě pupínků, popraskaných rtů nebo zanícených koutků je na světě.

Za normáních okolností pleť pěkně dýchá, když ale půlku obličeje schováte pod roušku, která navíc rychle zvlhne, je to problém. V roušce se začnou rychle množit bakterie, pleť se více potí a mastí, což má za následek vznik akné, ekzémů, lišajů, ale i oparů a podobně.

Na některé přípravky zapomeňte

V prvé řadě byste pod rouškou neměli nosit make-up, pudr ani rtěnku. Před nasazením roušky si obličej umyjte jen vodou a naneste denní krém ideálně gelové nebo jiné lehké textury. Počkejte, až se zcela vstřebá, a až potom si nasaďte roušku.

Hutné textury a olejíčky si nechejte až na večer a na dny, kdy víte, že nepůjdete ven. Mastná rouška totiž kožní problémy ještě zhorší. Dobré je také omezit pleťová tonika na polovinu.

Po návratu domů je ideální nejen vydezinfikovat roušku vyvařením a přežehlením, ale vhodné je třeba i očištění obličeje čisticím mlékem nebo olejem. Poté naneste větší množství pečujícího krému nebo obličejového séra.

Peeling volte enzymatický

Alespoň jednou týdně si dopřejte pleťový peeling. Vyhněte se ale agresivním exfoliátorům, například peelingům, které obsahují kyselinu glykolovou. Pro svou pleť uděláte lépe, když si jednou týdně dopřejete jemný enzymatický peeling, který je daleko šetrnější k vaší pokožce.

Vždy si vybírejte takový peeling, který je vhodný pro váš typ pleti. Nezapomeňte ani na peeling rtů. Častěji si dávejte na pleť také masky, ideálně detoxikační nebo čisticí. Vhodné jsou také masky s příměsí olejů či hydratačních složek. Pokud chcete, můžete svou pozornost soustředit na oči, které líčení snesou. Jak si je vystínovat tak, aby to vypadalo sexy, jsme psali zde.

První pomoc

Pokud na pleti vnímáte lokální podráždění – otlaky, suchá místa nebo zarudnutí, je třeba dopřát pleti první pomoc. Pomohou například různé regenerační masti, balzám na rty, krémy s obsahem léčivého aloe vera, zklidňující krémy s mandlovým olejem nebo vitaminem E a očnímu okolí udělá zase dobře krém s porcí kyseliny hyaluronové.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod