Obličej bychom si mýt ve sprše neměli. Ukázalo se, že tím děláme velkou chybu v péči o pleť

 Krása 
09. ledna 2021 10:53 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sprchování není pro obličejovou pleť vhodné Depositphotos
Je moc lákavé dát si prostě obličej pod sprchovou hlavici, abychom ušetřili čas, ale ukázalo se, že tím děláme velkou chybu v péči o pleť.

Zvyknout si na dobrou a jednoduchou rutinu péče o pleť je nutné. Potřeba je mimo jiné sérum s vitaminem C a také nějaký přípravek s retinolem, ale je rovněž nutné si správně čistit obličej.

Ať už jste ten typ člověka, který se sprchuje ráno, nebo večer, nebo obojí, zřejmě pro vás platí následující: namočíte si vlasy, umyjete šamponem, následně kondicionérem a při oplachování si umyjete i obličej.

Voda na obličej nepatří

Máme však několik špatných zpráv, které vás přesvědčí o tom, že se tohoto rituálu musíte zbavit a naučit se správně ošetřovat pleť na obličeji. A proč je voda vlastně špatná? Důvod je jen jeden jediný. Jde o špatnou teplotu vody.

"Jak lákavá může být v zimě dlouhá horká sprcha. Ale na obličeji může poškodit pokožku a způsobit zarudnutí a podrážděnost," vysvětluje kosmetická expertka Jasmina Vico. "Horká voda také dehydratuje pokožku a může způsobit zánět. Proto by měl být váš obličej maximálně ošetřen vlažnou vodou.“

Obličej ošetřujte před nebo po sprchování

Teplá voda může vaši pokožku vysušit a zbavit ji jejích přírodních olejů, což je něco, co není ideální pro nikoho, obvzlášť ne pro ty, kdo mají suchou pokožku. Naopak pokud máte přirozeně mastnou pleť, je pravděpodobné, že by vaše pokožka mohla vytvořit kvůli zásahu teplé vody ještě více oleje a pleť by byla tedy ještě mastnější.

Rozhodně si tedy během sprchování nemyjte obličej. Místo toho raději začněte používat pleťová tonika nebo čisticí mléka a svoji pleť vyčistěte před nebo po sprchování. Mnohá pleťová mléka navíc dodávají i další hydrataci, takže pro vaši pleť jsou mnohem užitečnější, než kdybyste trvaly na mytí obličeje byť vlažnou vodou.

A nezapomeňte, po vyčištění pleti následuje svatá dvojice. Tedy sérum a následně hydratační krém. Dále čtěte: Stále oblíbenější LED masky. Jak fungují tato domácí zařízení pro péči o pleť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve