Sexuální frustrace skutečně existuje. Poznáte ji podle několika jasných příznaků

 Zdraví 
09. února 2023 18:00 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Sexuální frustrace je skutečná, ale má řešení Despositphotos
Fakt, že je někdo sexuálně frustrovaný, se obvykle ve společnosti používá jako vtípek na osobu, která je podrážděná. Ve skutečnosti se ale nejedná o žádný vtip ani o nějakou lidovou tvořivost, nýbrž o skutečný problém.

Sexuální frustrace je opravdu skutečná a mohou jí trpět lidé, kteří jsou single, ale zrovna tak i ti, kdo jsou ve vztahu. Naštěstí má sexuální frustrace svoje jasné příznaky, podle kterých může každý rozpoznat, zda se tento problém týká právě jeho, nebo zda se jedná jen běžné podráždění způsobené třeba pracovním stresem.

Takže co vlastně ta sexuální frustrace je? Jde prakticky o zadrženou sexuální energii. A postihuje jak ty, kdo jsou single a nemají tedy žádného sexuálního partnera, nebo i ty, kdo sice žijí v manželství nebo v partnerském vztahu, ale jejich touhy zkrátka nejsou opětované.

Právě podrážděnost směrem k partnerovi nebo vašim kamarádům je prvním jasným příznakem možné sexuální frustrace. Je to proto, že sexuálně frustrovaní lidé se cítí být zjednodušeně řečeno naštvaní, že nemají jak svoji sexuální energii uvolnit. Podrážděnost ale může mít i jiné důvody, třeba pracovní stres nebo nedostatek času na cokoliv, proto je důležité sledovat i další příznaky sexuální frustrace.

Tím dalším je totiž větší závislost na návykových látkách, častěji to v tomto případě bývá alkohol. Sexuální frustraci je zkrátka potřeba zapít, myslí si řada lidí. Po alkoholu se cítí uvolněněji, ale neuvědomují si, že s alkoholem přicházejí mnohem větší problémy, než je jen dočasná sexuální frustrace. Další poměrně obvyklou závislostí, která se ze sexuální frustrace vytváří, je závislost na sociálních sítích. V tomto případě jde o jakousi formu kompenzace toho, o co lidé přicházejí při nedostatku sexu, nebo si to tedy přesněji řečeno myslí.

Při sexuální frustraci mohou také někteří lidé pociťovat svalovou tenzi. Obvykle se to týká spodní části zad a ramen. A pak je tady samozřejmě i špatný spánek. Těžkopádné usínání nebo probouzení se během noci znamená, že pracuje stres i vztek, které se v člověku při sexuální frustraci nahromadí.

Pokud tedy zjistíte, že se podle výše uvedených příznaků sexuální frustrace týká i vás, v první řadě se snažte omezit alkohol, pokud jste už ve fázi, že pijete víc, než je zdrávo. To stejné platí i pro nadměrné používání sociálních sítí. Ani jedno vás totiž sexuální frustrace nezbaví a přivodíte si jen další problémy.

V případě, že jste v manželství nebo ve vztahu se svým sexuálním životem nespokojení a považujete ho za nedostatečný, vyhledejte raději spolu se svým partnerem vhodného terapeuta. Domácí debaty o sexu ne vždy končí dobře a je lepší, když vás ke společnému kompromisu dovede zkušený odborník. Masturbace není nic, za co by se měl kdokoliv stydět, takže pokud jste single, naučte se nestydět se za svoje potřeby a rozhodně nesuďte sami sebe. Jde o zcela přirozenou potřebu, i když někteří lidé význam sexu velmi přeceňují, ale u nich se už do jisté míry jedná o jinou formu závislosti.

Masturbace je proto ideálním řešením pro všechny, kdo svoji sexuální frustraci v dané chvíli nemají jak jinak řešit. Pokud totiž budete na sex pořád myslet a nic s tím vlastně neuděláte, bude to jenom horší a horší. Masturbace vám pomůže uvolnit nahromaděnou sexuální energii a je běžnou součástí sexuálního života každého člověka. Dejte ale pozor na masturbaci u porna. V první řadě se z toho u vás může vyvinout další závislost a porno může také značně zkreslit vaši představu o tom, co vlastně sex je. A to by vás do budoucna mohlo hodně limitovat v navazování nových vztahů.

Autorský článek, další zdroj: Priority Mens Medical

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod