Zredukujte dětem hračky. Mnohem lépe se pak vžijí do hry

 Děti 
22. února 2019 09:13 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Méně často znamená více Shutterstock
Také neustále zakopáváte o hračky svého andílka? Pak je načase je zredukovat. Ani dětem příliš nesvědčí, když jich má moc.

Méně znamená více. A toto zlaté přísloví platí i u dětských hraček. Podle psychologů, pokud jich děti mají příliš, tím méně si pak hrají. Často přebíhají od jedné hračky ke druhé a nikdy se do hry nevžijí naplno. Proto je třeba čas od času hračky trochu zredukovat. Jak na to?

Nepoužívané do krabice

Skvělým pomocníkem jsou úložné boxy. Díky tomu budete mít přehled o tom, kde co máte a i úklid bude snadnější. Do nich dejte ty hračky, s nimiž si zrovna dítě až tak často nehraje. Často používané hračky nechte co nejvíc po ruce. Čas od času je prohoďte a dejte dítěti na hraní zrovny ty, které leží už delší dobu v boxu. Pokud nebude o ně jevit zájem, pak je načase dát je pryč.

Zkuste třídit společně

U mladších dětí je můžete s klidem vyřadit, u těch starších je dobré se s nimi domluvit. Připravte se na to, že to bude těžké a zdlouhavé, ale rozhodně je to férovější jednání, než jim je vyhazovat za zády. 

Darujte je společně

Zkuste si před generálním úklidem s ratolestmi promluvit a vysvětlit jim, že hračky, se kterými si už nehrají, udělají radost jiným dětem. A klidně si udělejte společný výlet a hračky darujte novým majitelům. 

Snadnější úklid

To, že čas od času uděláte generální úklid, prospěje nejenom vám, ale i dětem. Ty se totiž v menším množství věcí mnohem snadněji zorientují. Navíc čím méně věcí, tím snadněji se vám bude učit dítě uklízet. Myslete také na to, že právě vy jste příkladem pro dítě a pak třeba už budou vědět, že nemusejí schraňovat kdejakou věc, kterou nepoužívají. Nevíte, jak naučit dítě uklízet? O tomto tématu jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod