Zázvor omlazuje pleť a pomáhá i v boji s celulitidou. Klíčové je jej správně používat

 Krása 
21. dubna 2021 12:29 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zázvor je pro pleť a pokožku doslova zázrakem Depositphotos
Pro někoho je tato superpotravina nepoživatelná, protože je poměrně štiplavá a pálivá, někdo už dobře ví, jak prospěšný je zázvor pro zdraví těla. Ale je možné, že je užitečný i pro pleť? Ano a dokonce dokáže pleť omladit.

Zázvor může léčit zánět pleti, ale také může poskytnout zdravější vlasy a lepší pleť a může dokonce dostat pod kontrolu i celulitidu.

Co všechno zázvor umí

Zázvor dokáže vylepšit jizvy. A to díky svým tonizujícím a antioxidačním vlastnostem. "Zázvor má obě antioxidační vlastnosti a má tonizující účinek, díky čemuž je schopen normalizovat jizvy hypopigmentované (jizvy světlejší než váš přirozený tón pleti),“ říká dermatoložka Audrey Kunin.

A zázvor především omlazuje pleť. "Existují skutečná data, která naznačují, že má tlumicí vliv na enzymy, které štěpí kolagen,“ říká Kunin. Vzhledem k tomu, že kolagen přispívá k mladistvému ​​vzhledu, je tato energetická složka skvělým nástrojem proti stárnutí.

Zázvor také může zvýšit prokrvení pokožky hlavy, což může pomoci stimulovat růst vlasů. Množství vitaminů, minerálů a mastných kyselin uvnitř zázvoru může také posílit vlasová vlákna. A zázvor je také vynikajícím prostředkem proti lupům. "Je to antiseptický prostředek, který pomáhá udržovat hladinu přírodních kvasinek a bakterií, které způsobují lupy, na nízké úrovni,“ říká Kunin.

A v neposlední řadě je tu i tolik nenáviděná celulitida. Kromě svých detoxikačních a povzbuzujících vlastností je zázvor také známý tím, že snižuje celulitidu. "Zázvor má vlastnosti odstraňující výskyt dolíků,“ říká Kunin.

Jak zázvor jako kosmetický produkt používat

U pokožky, která se potýká s jizvami, stačí potřít čerstvým zázvorem postižené místo a nechat šťávu zaschnout. Udělejte to jednou nebo dvakrát denně po dobu několika týdnů a poté byste měli vidět jasné zlepšení. A během několika měsíců budou vaše jizvy téměř nezjistitelné.

Můžete si doma také připravit pleťovou masku. Tu vyrobíte tak, že smícháte stejná množství nastrouhaného nebo práškového zázvoru, medu a čerstvé citronové šťávy. Nechejte masku působit na obličeji až 30 minut a poté opláchněte.

Potřebujete masku na vlasy? Tu si snadno vyrobíte tak, že smícháte stejné díly zázvoru a jojobového oleje, vmasírujte směs do vlasů a soustřeďte se na pokožku hlavy. Po 30 minutách vlasy opláchněte a šamponujte jako obvykle.

U celulitidy stimulujte krevní oběh a tonizujte svou pokožku tělovým peelingem s citronovou a zázvorovou vůní. Smíchejte 1/2 šálku cukru, 1/4 šálku olivového oleje, 2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru a kůru z jednoho citronu.

Některé produkty se také dají koupit již hotové. Například zázvorový peeling na celulitidu. Existuje také zázvorový koncentrát na pleť, stejně jako zázvorové sérum. Dále čtěte: Švestkový olej má dlouhý seznam výhod v péči o pleť. Dermatologové na něj nedají dopustit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod