Pravidelná masáž face rollerem vám zajistí mladistvou pokožku. Výsledky jsou vidět okamžitě

 Krása 
07. listopadu 2021 16:48 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Váleček z polodrahokamů dokáže rozproudit lymfu, vyhladit vrásky a zmírnit otoky Pexels
Děláte co můžete, mažete se nejdražšími krémy, děláte si pleťové masky, chodíte na kosmetiku, odličujete se, používáte pleťová tonika, micelární vody a stejně se vám objevily první vrásky? Není se čemu divit. Potřebujete totiž něco úplně jiného.

Základem zdravé zářivé mladistvé pleti není předražený krém, který jste si nedávno koupila na doporučení vaší kosmetičky. Je jím zdravě fungující lymfa, na kterou jste možná doteď ani nepomyslela. Tu je ovšem občas potřeba trochu popostrčit, čemuž napomůže právě pravidelná masáž face rollerem.

K čemu slouží

Masážní váleček je hlavně na oblast dekoltu, krku a obličeje. Díky pravidelnému používání docílíte příjemného prokrvení a rozzáření povadlé pleti. Pokud jej navíc používáte tak, jak máte, dojde k uvolnění lymfy v obličeji a zbavíte se mnoha neduhů včetně otoků ve vašem obličeji.

Odshora dolů

Musíte ale dodržovat správný postup, jelikož pak může mít celý proces dokonce i opačný efekt. Myslete na to, že se jedná o relaxační uvolňující masáž, a proto k tomu tak přistupujte. Za žádnou cenu na face roller netlačte a také je potřeba postupovat správným směrem. Abyste se zbavili nahromaděných škodlivých látek, doporučuje se táhnout směrem k srdci, tedy odshora dolů a pak pokračovat krkem a dekoltem. Také je potřeba postupovat systematicky, říká Angela Caglia, která proslavila tuto celkem novou kosmetickou pomůcku: "Abyste dosáhli kýžených výsledků, měli byste face roller používat cíleně a ne se jen náhodně pohybovat po obličeji sem a tam," upřesňuje.

Nejen masáž

Face roller můžete použít nejen jako masážní nástroj, ale také s ním můžete roztírat a zapracovávat do pokožky kosmetické přípravky, jako jsou séra, oleje či krémy. Nejprve kosmetiku do pleti jemně vklepejte a poté válečkem několikrát přejeďte. Při zapracovávání kosmetiky postupujte od nosu směrem do stran. Některé ženy jej také rády využívají při aplikaci plátýnkové obličejové masky.

Pravidla face rollingu

  • Začněte u nosu a postupujte směrem nahoru, a to jak rovně, tak do stran přes obě obočí.
  • Pokračujte u očí, které obkružte po oční kosti směrem od vnitřního koutku ke spánku.
  • Zastavte se na nosu, na kterém můžete i trochu přitlačit, a přejíždějte po jeho stranách.
  • Dále postupujte po tvářích směrem k vlasům, přičemž začněte u lícní kosti, poté projeďte pod ní a následně také po čelisti.
  • Nakonec projeďte i bradu a spodní stranu čelisti.

Hlavní výhody

Největší výhodou je asi fakt, že výsledky jsou vidět prakticky okamžitě, jelikož tato metoda zbavuje pleť otoků. Pro dlouhodobější liftingový efekt je však nutné, aby se tato procedura stala vaším každodenním rituálem.

Do lednice s ním

Pro ještě lepší výsledky je dobré umístit váleček do ledničky, a to zejména pokud je váš face roller vyroben z růžového křemene. Použití extra chladného nástroje stahuje póry a probouzí unavenou tvář na konci dlouhého dne, nebo naopak na jeho začátku. Je také skvělý na úlevu od bolestí hlavy. Na závěr masáže ponořte váleček na třicet vteřin do horké vody a poté použijte na masku, sérum nebo krém na obličej. Je to velmi uklidňující a příjemné zakončení celé procedury.

Zdroj: net-a-porter.com, elle.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod