Dokonalý dámský šatník se neobejde bez deseti kousků oblečení. Víte kterých?

 Móda 
10. dubna 2018 08:35 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dobře vybavený šatník je základ úspěchu Shutterstock
Asi žádná žena nikdy nedojde k poznání, že její šatník už obsahuje vše potřebné a že nic nového již nepotřebuje. Co chvíli dámy nervózně prohledávají svou skříň a zoufale tvrdí, že nemají co na sebe. Každý správný dámský šatník by měl obsahovat deset typů oblečení, které lze skvěle kombinovat a se kterými si vystačíte při jakékoliv příležitosti.

Zkuste se nad obsahem svého šatníku pořádně zamyslet. Jsou totiž kousky, do kterých se opravdu vyplatí investovat. Pokud je ve své skříni budete mít, žádná situace už vás nezaskočí.

Malé černé

Malé černé jsou jednou z ikon dámského šatníku. Klasické jednoduše střižené černé šaty by zkrátka žádné ženě neměly chybět.

Když je totiž vlastníte, jste prakticky vybavena na jakoukoliv společenskou akci. A podle módních návrhářů si malé černé zaslouží nějakou tu korunu navíc. Kvalitní šaty vám totiž vydrží klidně i celý život.

Jejich velkou výhodou je, že nepodléhají žádným módním trendům. Důležité je, aby vám perfektně seděly a byly z kvalitního materiálu. Mohou vás stát i několik tisíc korun, ale tato investice se rozhodně vyplatí.

Lodičky

Malé černé se ovšem neobejdou bez jednoho důležitého doplňku, a to lodiček. O tom, že i lodičky mohou být pohodlné, jsme psali zde.

Pokud nechcete pořizovat hned několik společenských bot, měla byste se poohlédnout po nadčasových lakovkách s optimálně zakulacenou špičkou. Právě tyto boty se totiž hodí k jakékoliv příležitosti - můžete si je vzít do práce i do divadla.

I v případě lodiček byste se ale měla držet hesla, že na kvalitě záleží. Dobrá bota z kvalitní kůže minimalizuje riziko otlaků a bolavých nohou.

Bílé tričko

Další stálicí a univerzálním kouskem je pak jednoduché bílé tričko. Bude dobře vypadat k sukni, džínám, sportovnímu oblečení, ale klidně ho budete moci vzít i pod sako.

Pokud si chcete zajistit komfort, pořiďte si tričko z bavlny. Je rozhodně příjemnější než z umělého materiálu.

Černá sukně

Mezi desítkou nejdůležitějších kousků oblečení má své místo i černá sukně. Může se sice na první pohled zdát být nudná, ale její praktičnost je neoddiskutovatelná.

Díky jednoduché černé sukni můžete být za elegantní dámu během chvilky a nemusíte nijak složitě pátrat po tom, co na sebe.

Doplnit ji můžete bílou halenkou nebo rolákem, zajímavého ležérního outfitu pak dosáhnete, když ji zkombinujete třeba s džínovou košilí.

Bílá košile

Bílá košile je naprostá klasika, ať už ji nosíte v létě s vyhrnutými rukávy, nebo coby součást kostýmku. Měla by být střižená tak, aby lichotila vaší postavě.

U košile dbejte havně na to, aby byla vždy perfektně vyžehlená a byla opravdu bílá. Se zašedlou košilí moc parády neuděláte. O tipech, jak dokonale vyprat prádlo, jsme psali zde.

Kardigan

Svetr zvaný kardigan lze pořídit s knoflíky i bez nich. Kupte si ho ve své oblíbené barvě a uvidíte, že ho budete nosit po většinu roku.

Kardigan dokáže jakýkoliv outfit oživit a dodat mu jiskru. Pokud nevíte, jakou barvu zvolit, vsaďte třeba na populární námořnickou modř, sexy vínovou, případně svému šatníku dopřejte kousek v jarních pastelových tónech. Důležitější než barva je ale materiál. Skvělý je kašmír nebo mohér, opravdu vás totiž zahřejí, aniž by přidaly na objemu.

Džíny

Džíny jsou nestárnoucí klasikou a pro volný čas nejlepší možnou volbou. Pozor si dejte hlavně na střih, je důležité, aby vám kalhoty dobře seděly, neplandaly na vás, ani nebyly příliš těsné. O tom, jak vybrat správné džíny, jsme podrobněji psali zde.

Snad každému by měly padnou rovně střižené džíny, které jsou velice univerzální. Barevně pak patří k nejoblíbenějším tradiční indigový lehce opraný odstín.

Bílé tenisky

Bílé plátěné tenisky dodají vašemu oblečení mladistvý vzhled. O tom, že se vám v nich bude pohodlně chodit, ani nemluvě.

Navíc tenisky už dávno nepatří jen do tělocvičny, ale směle je můžete nosit i k sukni či šatům. Kouzlo bílých tenisek ale tkví v jejich barvě. Snažte se je proto udržovat v čistotě.

Trenčkot

Pro chladnější dny byste si do svého šatníku měla pořídit také trenčkot. Jde o druh pláště, jehož typickou vlastností je mechanická odolnost tkaniny a nepromokavost.

Trenčkot působí elegantně, a přitom ne zbytečně usedle. Vsadit můžete na béžovou nebo černou klasiku. Nejoblíbenější jsou trenčkoty s dvouřadým zapínáním.

Černé sako

Posledním kouskem oblečení, který by měl tvořit základní vybavení dámského šatníku, je pak nestárnoucí černé sako.

Pokud si pořídíte dobrý střih, můžete ho bez problému nosit k elegantním outfitům i barevným tričkům s potiskem.

Při výběru vhodného saka je třeba dbát hlavně na to, aby vám sedělo v ramenou a v pase. Pozornost soustřeďte i na jeho zpracování a kvalitu materiálu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod