Žhavý trend podzimu. Kožená saka nesmí letos ve vašem šatníku chybět

 Móda 
18. září 2020 08:40 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kožená saka hlásí velký návrat Depositphotos
Podle módních návrhářů se kožená saka skutečně vracejí, a to dokonce tak rychle, že už nesmí letos na podzim chybět v žádném šatníku.

Kožená saka jsme přitom vesměs nosili v devadesátých letech. Jenomže retro je v módě a mnohé věci z osmdesátek a devadesátek hlásí návrat. A to platí i pro kožená saka.

Kožená saka všech délek i barev

Možná máte ještě nějaké to kožené sáčko schované ve skříni, pokud jste ho už před lety nosily. Jak se zdá, nezáleží příliš na střihu, barvě ani délce, zkrátka se na podzim hoďte do kůže.

Ale pokud chcete být úplně podle podzimních módních trendů, pak si například k černému koženému saku vemte vysoké bílé kozačky, protože ty jsou letos na podzim velkým hitem, a brýle s velkými obroučkami, které se vrátily do módy už na jaře.

Pokud nechcete riskovat, sáhněte po černém koženém saku, které můžete kombinovat prakticky s čímkoliv. Ale jiným barvám se vyhýbat nemusíte. Jsou tu přece šedá, hnědá, pastelově zelená barva, jež se pro kožená saka skvěle hodí a pokud jste trochu extravagantní, nemusíte se bránit ani červené.

Kůže na kůži

Zdá se opravdu, že kůže hlásí ve světě módy velký návrat. Módní tvůrci dokonce přišli s tím, že kožené sako nebo koženou bundičku můžete klidně kombinovat s koženými kalhotami. Módní designeři se tak inspirovali módou letošního jara, kdy se  kombinovala džínová bunda a džíny.

Vyhýbat se nemusíte ani koženým kabátkům, i ty hlásí svůj návrat. Už to sice nejsou saka, ale i kratší kožené kabátky, jejich délka sahá zhruba do poloviny stehen. Nebo můžete sáhnout po dlouhém saku, které se po vzoru devadesátek vrací do světa módy už delší dobu.

Zkrátka kůže bude během letošního podzimu velkým trendem a zdá se, že ji módní tvůrci ze svých kolekcí jen tak nevyřadí. Pokud tedy nemáte doma žádné kožené sáčko, rozhodně se vám vyplatí pořídit si na pár let nové. Dále čtěte: Nové trendy podzimních bot podle módních návrhářů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47