Některé vůně zvyšují touhu aneb nejlepší afrodiziakální vůně, které vás dostanou do nálady

 Ostatní 
18. července 2020 11:34 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Některé vůně skutečně zvyšují touhu Depositphotos
Pokud jde o umění svádění, hrají v něm vůně svoji velkou roli. Jen náznak aromatického parfému má schopnost vyvolat nevyhnutelnou reakci u vašeho protějšku.

Hluboké účinky vůně na lidskou mysl a tělo nejsou žádné fantazie. Vědci totiž prokázali, že vůně má silnou vazbu na lidské emoce a smysly. Vůně je řízena přední částí mozku, která vysílá informace do jiných částí těla a je okamžitě přesměrována do oblastí odpovědných za interpretaci emocí.

Vůně je nepochybně subjektivní, ale existují specifické vůně, které po staletí v lidech vyvolávají vzrušení. Už je nemusíte hledat, zde jsou vůně známé svými afrodiziakálními vlastnostmi.

Vanilka

"Z výzkumu víme, že smyslnost ve vonných látkách bývá spojována s myšlenkou pomalého uvolňování," říká parfumér Pierre Negrin. Struktura každé vůně a molekul jí dává zvláštní rychlost odpařování a které se odpařují pomaleji, jsou ty, které přetrvávají na kůži déle." Madagaskarská vanilka se podle Negrina rozvíjí pomalu a o to déle vydrží.

Šafrán

Podle studie z roku 2013 je tato bylina na Středním východě doporučována jako afrodiziakum v tradiční medicíně a v klinických studiích na lidech byla spojena se zvýšenou sexuální aktivitou. Šafrán je spíše mužský, zemitý mix kořenitých tónů s přetrvávající medovou vůní.

Ženšen

Další látkou, kterou si lze obstarat ve speciálním parfému, je ženšen, který má pověst jednoho z nejlepších afrodiziak na světě. Výzkum prokázal, že tato bylina zvyšuje libido, zvyšuje výkon a u mužů dokonce zlepšuje počet a kvalitu spermií.

Pačuli

Pačuli vyvolává nejsilnější afrodiziakální reakce, protože stimuluje hormonální receptory. Tato vůně byla velmi oblíbená v sedmdesátých letech v komunitě hippie, právě díky svojí schopnosti opojné vůně.

Jasmín

Tropické květinky, jako je například jasmín, také stimulují hormonální receptory těla. Jasmín byl ve starověkých kulturách vzácnou a velmi vyhledávanou květinou symbolizující různé aspekty sexuality v každé oblasti. Je známo, že tato sladká, ale pižmová vůně zvyšuje libido, zmírňuje stres a úzkost a podporuje intimitu mezi milenci.

Červený pomeranč

Osvěžující a mladistvý. Citrusové tóny nemusejí nutně znamenat jen něco k jídlu. Ve studii z roku 2014 vědci zjistili, že esenciální olej z červeného pomeranče má účinky, které zvyšují sexuální touhu, rovněž má schopnost zmírnit úzkost a zlepšit náladu.

Mezi další vůně, které mají prokazatelné afrodiziakální účinky, patří ještě mimo jiné santalové dřevo, větvičník nebo ylang ylang. Dále čtěte: Mandlový olej má úžasné účinky. Správné používání vám pomůže získat zdravou pokožku.

Témata: vůně, parfém, afrodiziaka,
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod