Úžívejte si léto se vším všudy. Tohle by vám doma nemělo chybět na výrobu koktejlů

 Ostatní 
15. července 2020 11:17 / Mirka Malá
  0
📷
6 fotografií v galerii
Dobrý shaker a další věci pro opravdovou koktejlovou párty Depositphotos
Letos kvůli koronavirové pandemii strávíme léto na zahradách, chatách či chalupách. A o to víc budeme také grilovat a pořádat zahradní párty pro naše přátele. Míchané drinky jsou stále in, takže je určitě dobré mít doma to správné vybavení.

Zkrátka nejžhavější koktejlovým klubem letošního roku bude vaše zahrada, zvlášť, když budete mít to správné vybavení. Malá investice do pečlivě vybraného barwaru vás připraví na nespočet šťastných hodin s rodinou, sousedy a přáteli. Takže co všechno potřebujete?

Koktejlový shaker

Ideální je koktejlový shaker z nerezové oceli. Až se rozhodnete pro jeho koupi, ujistěte se, že si pořídíte takový, jehož víko lze snadno odšroubovat a které nepropouští. Pak už jen stačí na internetu vyhledat ty správné koktejlové recepty a můžete začít míchat.

Míchací sklenice

Některé drinky se ale v koktejlových shakerech nepřipravují. Pokud na ně tedy máte chuť, nebo jimi chcete okouzlit svoje hosty, musíte mít míchací sklenici. Jedná se o šetrnější přístup k míchání a chlazení koktejlů, který má za následek hedvábnou texturu, protože nápoj není tak provzdušňován.

Barová lžička

Může vám to připadat jako zbytečnost, ale není, pokud to s koktejlovou párty myslíte opravdu vážně. Tato lžička s dlouhou rukojetí je totiž potřebná k míchání koktejlů v míchací sklenici.

Lis na citrusy

Ruční odšťavňovač je vhodný pro přípravu menšího množství drinků najednou a měl by být schopen zpracovat různé velikosti limetek, citronů a pomerančů. Právě tyto citrusy, respektive šťáva z nich jsou často součástí oblíbených koktejlů.

Zásobník na led

Zcela jistě máte v mrazáku ledové kostky připravené v plastových pytlících nebo  umělohnotných zásobnících. Ale to není ono. Pokud se skutečně chystáte pořádat párty, na které vám záleží, pak ve vaší koktejlové výbavě nesmí chybět nějaký elegantní zásobník na led, ve kterém ledové kostky dlouho vydrží a vaši hosté se zároveň pohodlně obslouží sami.

Mačkadlo

Mačkadlo, nebo-li muddler na koktejly, je poslední z vybavení, bez kterého se při výrobě domácích koktejlů jen těžko obejdete. Pořiďte si šikovné dřevěné mačkadlo, které bezpodmínečně potřebujete napříkad při přípravě tak rozšířeného drinku, jakým je Mojito. Pokud chcete nějakou modernější a luxusnější variantu, pak si jistě vyberete například muddler zhotovený z nerezové oceli a silikonu.

Takže neváhejte a užijte si léto, i když zrovna to letošní cestování a dalším zážitkům příliš nepřeje. Dále čtěte: Nejžhavější drinky letošního léta, kterými okouzlíte rodinu i hosty.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47