Parfém vydrží vonět celý den pouze tehdy, pokud s ním zacházíte správně

 Ostatní 
18. června 2020 14:45 / redakce
  0
📷
5 fotografií v galerii
Parfémem si postříkejte místa, kde vám pulzuje tep  Depositphotos
Bez parfému se dnes obejde málokdo. Dalo by se říct, že vonět minimálně na veřejnosti je už téměř povinnost. Vůně přitahuje sympatie a pozornost ostatních. Potíž je v tom, že většina parfémů vydrží bez opětovného použití sotva dvě až tři hodiny. Možná jste nevěděli, že trvanlivost vůně můžete hned několika triky prodloužit.

V dnešní době existují nejrůznější vůně parfémů. Vybrat si z nich není jednoduché. Málokteré parfémy však vydrží vonět celý den. Často ani vysoká cena flakonu vám nezajistí dlouhotrvající vůni. Z toho důvodu to hodně lidí s parfémy přehání. Nastříkají na sebe velké množství voňavé tekutiny a zamoří tím celé okolí. Vyvarujte se toho, nebo budete pro ostatní působit odpudivě. Existují lepší fígle, díky kterým voňavka vydrží působit déle.

Myslete na skladování parfému

Málokdo si uvědomuje, že na skladování parfému velmi záleží. Pokud ho umístíte na nevhodné místo, vůně vám rychle vyčpí. Flakon by neměl být uložen ve vlhkém prostředí. Kromě něj mu uškodí i sluneční paprsky. Vlhko a teplo časem zhorší kvalitu parfému, kvůli tomu ztratí svoji výraznou vůni.

Provoňte parfémem skříně

Základem dlouhotrvající vůně je mít už voňavé oblečení předtím, než si ho obléknete. Na dno poliček položte balicí papír a ne něj nastříkejte svůj parfém. Následně na něj umístěte oblečení. V zavřené skříni se vůně rychle rozšíří k veškerému oblečení. Používejte však stále jednu vůni, promíchání s jinou by nedopadlo dobře.

Namažte se tělovým mlékem

Suchá kůže parfém vsákne poměrně rychle. Předtím, než na svoji pokožku aplikujete oblíbenou vůni, namažte se neparfémovaným hydratačním mlékem. Rozetřete si ho na krku, dekoltu a rukou. Mastná pokožka vůni lépe vstřebá.

Naneste parfém na správná místa

Parfém vám vydrží dlouho dobu, pokud ho aplikujete na místa, kde vám pulzuje tep. V těchto místech totiž najdete neustále teplo, díky kterému se parfém bude rozvolňovat delší dobu. Nahmatejte si krční tepny a naneste si tam parfém.

Nesmíte to s počtem stříknutí přehnat, abyste nevoněli až příliš. V takovém případě se vůně mění spíše v nepříjemný zápach, ze kterého vás bude akorát bolet hlava. Pulzující tepny najdete ještě v loketních a kolenních jamkách. Nevynechejte ani kotníky, kde parfém vynikne zejména v létě, protože je nezakrýváte oblečením.

Vůni můžete aplikovat ještě na zápěstí. Neměli byste však ruce o sebe třít. Nepodlehněte mylné představě, že se parfém rychleji rozvine. Stane se totiž opak, vůně po chvíli zmizí. Malé množství parfému si můžete namazat i na ušní lalůčky. Dále čtěte: Ženy při výběru a nanášení řasenek často chybují.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008