Typicky letní sangrii si můžete doma připravit z mnoha různých ingrediencí

 Ostatní 
26. července 2020 11:08 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sangria je typicky letním drinkem Depositphotos
Sangria je sezonní pití, které se skvěle hodí na letní zahradu, k bazénu, na piknik nebo posezení s přáteli. Připravíte ji snadno a příchutí můžete udělat celou řadu.

Sangrii si snadno vyrobíte doma sami, ideálně do velkého džbánu a v mnoha příchutích. Prakticky záleží jen na tom, jaké ovoce chcete do základu tohoto letního nápoje použít.

Sangria je totiž drink typický pro Pyrenejský poloostrov, takže velmi oblíbený je zejména ve Španělsku a Portugalsku. Tam se do receptu používá brandy, které se ale při domácí výrobě dá nahradit dostupnou vodkou.

Co pro přípravu sangrie potřebujete

Na osm porcí potřebujete čtvrt sklenice cukru, jednu sklenici vodky, dvě láhve červeného vína nebo rosé a v neposlední řadě celkem čtyři sklenice nakrájeného ovoce. Například dvě sklenice nektarinek a dvě sklenice jahod. A samozřejmě také mátu na ozdobení celého drinku.

Jaký je postup přípravy sangrie

Cukr rozehřejte v nutném množství vody a přelijte ho do nádoby, ve které budete sangrii připravovat. Následně přidejte vodku a ovoce, nádobu uzavřete a nechce ovoce ve vodce a cukru ležet alespoň dvě hodiny, barmani ale dokonce doporučují dva dny. Poté přilejte dvě láhve vína podle vlastního výběru a pořádně promíchejte. Servírujte následně do sklenic s ledem a ozdobte mátou.

Jaké ovoce můžete do sangrie použít

Kromě již zmiňované osvědčené kombinace nektarinek a jahod můžete volit z mnoha chutných ovocných variant.

Barmani doporučují například kombinaci citronu a melounu nebo malin a švestek, což je kombinace, která nejvíce vyhovuje našim lokálním potravinám. Oblíbené jsou ale i další ovocné kombinace. Například kiwi s hroznovým vínem, sangria s lesním ovocem včetně borůvek, jahodovo-mangová kombinace či malinovo-rebarborová.

Vyrobit si doma můžete samozřejmě také nealko sangrii. Pochopitelně do ní nedáte žádnou vodku a víno nahradíte sodovkou nebo nealkoholickým vínem. Dále čtěte: Připravte si domácí studenou kávu podle profesionálního baristy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod