Ochlaďte se skvělým domácím ananasovým čajem s tymiánem nebo rozmarýnem

 Ostatní 
29. července 2020 11:33 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ledový domácí čaj je efektní a chutná skvěle Depositphotos
Meteorologové slibují, že druhá polovina léta přinese konečně pořádné letní teploty. Takže nějaký ten nápad na domácí studený drink se bude hodit. Co takhle ananasový čaj s tymiánem?

Zdá se vám to jako špatná kombinace? Vůbec ne. Tenhle studený čaj vypadá ve skleněném džbánu skutečně velmi efektně a také velmi dobře chutná. Navíc jeho výroba je fakticky velmi rychlá.

Co budete potřebovat

Nic moc. Při přípravě domácího ananasového čaje s tymiánem potřebujete jen osm sáčků dobrého zeleného čaje, dvě snítky čerstvého tymiánu a polovinu čerstvého ananasu. A samozřejmě spoustu ledu, ale ten během léta v mrazáku asi nechybí nikomu. Pokud nejste zrovna milovníky tymiánu, nahraďte ho rozmarýnem, který se k ananasu rovněž skvěle hodí.

Budete překvapeni, jak osvěčující čas během chvilky vyrobíte. Bude chutnat nejen vám, ale i vaší rodině či přátelům a v neposlední řadě také dětem poté, co se vydovádí na zahradě nebo v bazénu.

Jak na to

Jednoduše. Dejte prostě jen vařit vodu. Až ji přivedete k varu, přelejte ji do nádoby, ve které budete celý studený ananasový čaj s tymiánem připravovat a ponořte do ní sáčky se zeleným čajem a také tymián.

Nechte čaj a tymián ve vodě louhovat za stálého míchání zhruba po dobu čtyř až pěti minut. Následně čajové sáčky vyndejte a nechte vychladnout.

Až bude čajový základ zcela studený, vyjměte i tymiánové snítky. Poté přidejte nakrájený čerstvý ananas a vše zalijte ještě stejným množstvím studené vody.

Jak čaj servírovat

Pro ty, kdo mají v horku opravdu rádi studené, dejte do velkých sklenic samozřejmě nejprve kostky ledu. Ty zalijte čajem i s ananasovými kousky a dozdobte trochou čerstvého tymiánu.

Pokud nechcete mít ananasový čaj příliš studený, vystačíte si samozřejmě s jeho přirozenou teplotou, kterou získá po vychladnutí.

Pokud čekáte návštěvu, můžete vše přelít do velkého skleněného džbánu s ledem, odkud už budete svým hostům tento velmi efektní a také lahodný čaj servírovat do sklenic. Dále čtěte: Úžívejte si léto se vším všudy. Tohle by vám doma nemělo chybět na výrobu koktejlů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve