Neuvěřitelné životní příběhy

 Ostatní 
20. dubna 2021 08:48 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Každý životní příběh je jistě unikátní a protkán zajímavými až neuvěřitelnými momenty PHOTO by Pxhere, Public Domain
Každý životní příběh je jistě unikátní a protkán zajímavými až neuvěřitelnými momenty. Někomu je osud nakloněný, někdy si říkáme, že mu karma nadělila, co si dotyčný zasloužil, jindy zas zůstává až rozum stát na sledem událostí, které vedly k životu, o němž by se daly psát knihy.

A když je řeč o knihách, začněme rovnou příběhy nyní slavné spisovatelky, ale tak snadné to pro ni opravdu nebylo.

J.K. Rowlingová

Jestli vám její jméno moc neříká, pak Harry Potter a série o jeho fantastických příbězích plných kouzel určitě ano.

Joanne se narodila v roce 1965 v anglickém Yate. Po své mamince později převzala druhé jméno Kathleen. Vystudovala univerzitu a v devadesátých letech se přestěhovala do Portugalska, kde potkala novináře, za kterého se i provdala a narodila se jim dcera. Manželství skončilo rozvodem a Joanne se přestěhovala do skotského Edinburghu, aby žila poblíž svojí sestry, které už jako malá psávala a vyprávěla různé příběhy.
Jako svobodná matka strádala, pracovně i finančně se jí nedařilo a žila na podpoře. Po velkém psychickém vytížení skončila s depresí.

V hlavě však měla stále příběh, který jí napadl po cestě ve vlaku z Londýna do Manchesteru v roce 1990. Sedávala po kavárnách a zkoušela příběh dát dohromady. Když s ním přišla do vydavatelství, byla odmítnuta. A zas a zas. Až dalo její knize nakonec šanci vydavatelství Bloomsbury a vydalo ji. Nakonec se série o osmi knihách prodalo přes 500 milionů kopií, na což se nabalila produkce audioknih, filmů, počítačových her nebo stavebnice Lego.

Spisovatelka se kromě psaní věnuje charitě a dál píše knihy. Z jejího příběhu plyne jistě ponaučení, že i když přijde v životě temné období, měli bychom se držet svých snů a nikdy nepřestat doufat.

Chris Moneymaker

Někdy se události sejdou tak rychle, že se jednomu život doslova obrátí vzhůru nohama. Sám jeho protagonista o něm napsal autobiografii. Chris Moneymaker se narodil v Atlantě v poměrně skromných poměrech. Jeho táta pracoval v cestovní kanceláři a matka prodávala v obchodě. Malý Chris musel pomáhat, ale u babičky se rád učil hrát bridž. Možná tam se projevilo jeho nadání hrát karetní hry.

Chris prošel poměrně klasickým vzděláním a pracoval jako účetní. I když měl mladou rodinu, jeho kreditní karta už tak milá nebyla, Chris bance dost dlužil. Moneymaker, který občas hrával poker s kamarády, se rozhodl, že to zkusí on-line a vstoupil do turnaje, kde měli první tři výherci zaručené místo ve světové sérii. Chrisovi se to podařilo a dostal se do soutěže s dalšími 838 nejlepšími světovými hráči. Moneymaker ohromil svět, když vyhrál a to fantastických 2,5 milionu dolarů v hotovosti. Později o tom napsal knihu Jak pokerový amatér proměnil $40 ve $2,5 milionu”, která se stala okamžitým hitem.

Moneymaker se pokeru věnuje profesionálně a dodnes hraje pro tým PokerStars.

Jim Carrey

Poslední z neuvěřitelných životních příběhů patří americkému komediálnímu herci Jimovi Carreymu. Narodil se v roce 1962 v kanadském městě Newmarket. Když mu bylo 14 let, jeho otec ztratil práci a rodině nastaly tvrdé časy. Přestěhovali se do dodávky a žili u příbuzných na zahradě. Jim byl odmalička komediálně nadaný a už ve svých deseti letech chodil pracovat na dlouhé šichty do továrny, aby si splnil svůj sen.

V 15 letech se konečně dostal na podium, o rok později odešel ze školy a naplno se začal věnovat komedii. Přestěhoval se do Los Angeles, spal v autě a vizualizoval si svůj úspěch. Jak sám řekl, napsal sám sobě šek na milion dolarů, napsal na něj datum Díkůvzdání a rok 1995 a schoval si do ho peněženky. Nedlouho před tímto datem Carrey skutečně dostal první honorář za filmový trhák Blbý a blbější.

Od té doby majitel svou Zlatých glóbů zazářil v mnoha úspěšných komediích a filmech od Ace Ventura: Zvířecí detektiv, Muž na Měsíci, Lhář lhář, Truman Show, Božský Bruce přes Yes Man po I Love You Phillip Morris.

Nikdy to nezdávat, věřit si. Zdá se to jako další z klišé frází, ale jak je vidět, úspěch neleží za rohem, musíme se mu vydat na proti.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?