Když ve vztahu chybí emocionální integrita, přichází pomalý konec

 Ostatní 
21. února 2022 11:58 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Správně komunikovat svoje emoce je ve vztahu důležité Pixabay
Když svoje pocity prezentujete druhému člověku pravdivě a upřímně, vaše činy a chování navenek budou odpovídat vašim skutečným pocitům uvnitř. Ve vztahu budete srozumitelní a předvídatelní.A to je to, čemu se říká emocionální integrita.

A když tato emocionální integrita ve vztahu chybí, rozhodně se neblýská na dobré časy. Protože emoční integrita znamená být upřímný k nejhlubší části sebe sama, ke svým vlastním pocitům. Znamená to také být ochoten čelit nepříjemným pravdám uvnitř sebe, abyste jim nedovolili ublížit vašemu partnerovi.

Když emoční integrita chybí

To znamená především fakt, že to, jak se chováte navenek, neodpovídá tomu, jak se cítíte uvnitř sebe. Ve vztahu to vypadá tak, že svému partnerovi neříkáte pravdu, kterou cítíte uvnitř, nebo už svoje skutečné pocity dokonce schováváte i sami před sebou.

Výsledkem bude to, že nejprve váš partner a nakonec i vy sami se budete cítit ve vztahu frustrovaní. A čím déle to bude trvat, tím méně si budete rozumět a nakonec přijde konec.

Znamení, podle kterých to poznáte

Fakt, že se váš vztah dostal až do bodu, kdy chybí emocionální integrita mezi partnery, poznáte celkem snadno. Vy nebo váš partner často tvrdíte, že nejste naštvaní, když ve skutečnosti jste, také často říkáte, že nic není špatně, když něco špatně je. Maskujete před sebou svoje chyby a slabosti. Vyhýbáte se sdílení věcí, které by mohly druhému ublížit. Často si vůbec neuvědomujete své pocity. Skrýváte před partnerem své skutečné pocity ohledně čehokoliv.

A co se s tím dá dělat? Musíte to zkoušet znova a znova. Pokud jste tyto emocionální dovednosti dosud v sobě neměli nebo vám je právě vzal vztah s partnerem, musíte se znovu naučit je používat. Bez emocionální integrity vztah nemůže dlouhodobě fungovat. Vyhýbání se své emocionální pravdě jí dává větší moc nad vámi, vaším partnerem a vaším vztahem.

Zdroj: Psychology Today, Head Topics.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008