Lze jógou zhubnout? Ano, ale chce to speciální cvičení, například power jógu

 Ostatní 
02. dubna 2022 08:19 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Power jóga je ideálním cvičením pro hubnutí Pixabay
Hubnutí jógou se zdá na první pohled jako poměrně neefektivní řešení, ale odborníci tvrdí, že když se to dělá správně, lze jógou hubnout stejně jako například během nebo silovým tréninkem.

Jóga sama o sobě je především kombinací síly s flexibilitou a dýcháním při cvičení, které se zaměřuje na vaše tělo a vaši mysl. Takže se dá při józe také hubnout.

Speciální jóga pro hubnutí

Jóga může skutečně pomoci zhubnout, ale musíte zkusit intenzivnější cvičení, jako je vinyasa nebo power jóga. U vinyasy jde především o plynulý přechod mezi ásanami ve stylech moderní jógy, jako je třeba bikram jóga, zvláště když je pohyb spárován s dechem, jak uvádí Woman and Home.

Power jóga zase v podstatě spojuje prvky z vinyasy a bikram jógy. A to všechno dohromady je ještě namícháno s aerobními prvky. Tím vzniká pohybová aktivita, která odbourává stres a zároveň formuje a zeštíhluje postavu. Hubnout s jógou samozřejmě můžete začít i doma, stačí si na internetu najít tu správnou cvičební sestavu z vinyasy nebo z dnes rozšířenější power jógy.

Jak dosáhnout nejlepších výsledků hubnutí

Především to chce necvičit ani moc, ani málo. Zkuste proto sami najít rovnováhu, která vám vyhovuje. Pro některé lidi to může být 30minutové cvičení denně, pro jiné zase tři 45minutová cvičení týdně. Nebo to může být dokonce jedno 60minutové cvičení jednou za čtrnáct dní.

Cvičitelé jógy ale obecně doporučují tři 45minutová cvičení týdně. Až se naučíte vše dělat správně, a to platí zejména pro začátečníky, pak by se mělo dostavit i hubnutí.

Samozřejmě to ale neznamená, že jóga na hubnutí je všemocná. Pokud všechny vycvičené kalorie zase rychle pomocí různých dobrot dostanete zpět do těla, jóga vám nijak nepomůže. Myslete tedy na to, že i při cvičení jógy na hubnutí musíte jíst kaloricky správně.

Zdroj: Woman and Home, Healthline.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod