Mnohé lidi strach ze změn dokáže doslova paralyzovat. Několik ukazatelů napoví, zda patříte mezi ně

 Ostatní 
09. března 2022 16:49 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Změna rozhodně není špatná Pixabay
Je dost lidí, kteří se bojí změny. Znamená to totiž, že by skončilo něco, co dobře znají, i když je to pro ně možná nevýhodné. Jenomže je tu ten kritický krok do neznáma. A kdo ví, zda by taková budoucnost byla lepší ču horší než současný stav.

Mnohé lidi strach ze změn dokáže doslova paralyzovat. Bojí se natolik, že raději tvrdošíjně setrvávají v mnohdy nedobré současnosti a nejsou schopni vidět pozitiva takové změny. A většina z nich dokonce ani neví, že sami sebe limitují takovým strachem. Možná patříte mezi ně. A poznáte to podle osmi ukazatelů.

Kterých znamení si všímat

Ti, kdo se bojí změn, obvykle mohou svůj handicap poznat podle následujících znamení. Tím prvním je, že nejsou šťastní, uvědomují si to, ale nic nepodniknou. Druhým ukazatelem je fakt, že ignorují veškerá negativa a snaží se najít nějakou pozitivní maličkost, která ovšem v konečném důsledku není podstatná. Třetím znamením strachu ze změn je sice poměrně časté plánování nových změn, na které ovšem nikdy nedojde.

Čtvrtým poznávacím znamením je fakt, že lidé, kteří se bojí změn, cítí úzkost, když přemýšlí o své budoucnosti, místo aby pociťovali příval nové energie a inspirace. Páté znamení souvisí se zaměstnáním. Tito lidé v něm zůstávájí, i když je práce doslova ubíjí. Šestým poznávacím ukazatelem je, že lidé raději zůstávají ve své nevyhovující rutině, protože jakákoliv odchylka je jim nepříjemná. Sedmým znamením je energetická změna, kterou pociťuje tělo, když lidé přemýšlí o změně, respektive o nějaké vlastní představě budoucnosti. A posledním znamením je fakt, že tito lidé často volí cestu nejmenšího odporu, aby vše zůstalo při starém.

Změna rozhodně není špatná

Změna skutečně není špatná věc. Je důležité vědět, co vlastně ve svém životě chceme, a pak změny nebudou rozhodně ničím špatným. Naopak, půjde vesměs o změny k lepšímu. A je to právě změna k lepšímu, která by měla být hnací silou a průvodcem, jak překonat strach ze změny a vyjít z něj odvážnější a lepší než kdykoliv předtím. 

Za změnami totiž obvykle stojí  nové možnosti, které s ní přicházejí a o kterých jste neměli ani tušení. Strach z neznámého se může rychle změnit ve vzrušení z něčeho nového na obzoru, což vede k evoluci toho, kým jste jako člověk.

Zdroj: Stylist, Psychology Today.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47