Pudinková bábovka bez mouky. Lahodná bezlepková rychlovka pro každou příležitost

 Recepty 
07. ledna 2019 10:10 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rychlá, jednoduchá a navíc vhodná pro bezlepkovou dietu Depositphotos
Mnozí lidé si představují, že když je něco bezlepkového, nutně to musí být o něco ochuzené, minimálně chuťově. Kdo ale zkusí naši rychlou bábovku, bude překvapený, jak se rozplývá na jazyku. Příprava je navíc velmi rychlá a jednoduchá.

Dalším z plusů naší bezlepkové bábovky je její cena, díky níž se z této laskominy stává doslova korunová záležitost.

Než se pustíte do pečení

Níže uvedené suroviny budete potřebovat v bezlepkové formě, pokud ale nemusíte držet bezlepkovou dietu, můžete použít ingredience v klasické podobě. Máte-li tedy chuť a chvíli čas, pusťte se do díla.

Na úvod si připravte menší hrnek o objemu asi 200 ml, který bude mírou pro použité suroviny. Pro přípravu samotného dezertu pak budete potřebovat:

  • 4 vanilkové pudinky
  • 4 vejce
  • hrnek oleje
  • hrnek cukru
  • prášek do pečiva
  • strouhaný kokos na vysypání formy
  • vanilkový cukr na posypání

Příprava pudinkové bábovky

V míse smíchejte vanilkové pudinky s cukrem, práškem do pečiva, olejem a vejci. Kdo má rád, může do těsta vmíchat ještě rozinky namočené v rumu nebo ve vodě, kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, nasekané mandle či jiné ořechy.

Vše důkladně promíchejte a těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pokud pečete klasickou variantu bez ohledu na lepek, vysypejte ji hrubou moukou. Ovšem pokud pečete pro nemocného s celiakií, použijte pro vysypání strouhaný kokos.

Šup s ní do trouby

Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 30 minut do zlatova. Jestli je bábovka hotová, sledujte pomocí špejle. Pokud se na ni již nelepí těsto, je upečená i uvnitř. Po vyklopení bábovku posypejte vanilkových cukrem.

Během pečení si můžete ještě uvařit něco dobrého k bábovce, například jeden z našich nápojů, které vás navíc ochrání před nemocemi z nachlazení. Recepty naleznete zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod