Pudinková bábovka bez mouky. Lahodná bezlepková rychlovka pro každou příležitost
Dalším z plusů naší bezlepkové bábovky je její cena, díky níž se z této laskominy stává doslova korunová záležitost.
Než se pustíte do pečení
Níže uvedené suroviny budete potřebovat v bezlepkové formě, pokud ale nemusíte držet bezlepkovou dietu, můžete použít ingredience v klasické podobě. Máte-li tedy chuť a chvíli čas, pusťte se do díla.
Na úvod si připravte menší hrnek o objemu asi 200 ml, který bude mírou pro použité suroviny. Pro přípravu samotného dezertu pak budete potřebovat:
- 4 vanilkové pudinky
- 4 vejce
- hrnek oleje
- hrnek cukru
- prášek do pečiva
- strouhaný kokos na vysypání formy
- vanilkový cukr na posypání
Příprava pudinkové bábovky
V míse smíchejte vanilkové pudinky s cukrem, práškem do pečiva, olejem a vejci. Kdo má rád, může do těsta vmíchat ještě rozinky namočené v rumu nebo ve vodě, kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, nasekané mandle či jiné ořechy.
Vše důkladně promíchejte a těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pokud pečete klasickou variantu bez ohledu na lepek, vysypejte ji hrubou moukou. Ovšem pokud pečete pro nemocného s celiakií, použijte pro vysypání strouhaný kokos.
Šup s ní do trouby
Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 30 minut do zlatova. Jestli je bábovka hotová, sledujte pomocí špejle. Pokud se na ni již nelepí těsto, je upečená i uvnitř. Po vyklopení bábovku posypejte vanilkových cukrem.
Během pečení si můžete ještě uvařit něco dobrého k bábovce, například jeden z našich nápojů, které vás navíc ochrání před nemocemi z nachlazení. Recepty naleznete zde.