Lahůdka pro milovníky kávových specialit. Tuhle musíte určitě vyzkoušet

 Zdraví 
29. srpna 2018 13:53 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jsou země, kde na kombinaci káva pepř lidé nedají dopustit Shutterstock
Jsou země, kde na tuto pochoutku lidé nedají dopustit. Káva s pepřem! Pravda, zní to trošku zvláštně a možná vás při té představě i mírné zaštípalo v krku. Ale rozhodně se této neobvyklé kombinace netřeba obávat. Právě naopak.

Jsou země, kde na tuto pochoutku lidé nedají dopustit. Ačkoliv i u nás se káva připravuje na množství rozličných způsobů, kávu s pepřem objevíte jen v málokteré kavárně. Například pro Mexičany je káva s kořením běžná asi tak jako pro nás káva s mlékem.

Pokud jste někdy navštívili některou z exotických zemí, zřejmě jste se setkali s kávou ochucenou pepřem. Nebyla to žádná náhoda, neboť v mnoha zemích je tato kombinace zcela přirozená. A právě pepř zde hraje významnou roli. Pokud vám přece jen pepř v kávě příliš nevoní, můžete si šálek kávy ozvláštnit i přidáním kardamomu, chilli, skořice či muškátového oříšku. 

Ale, jako s každým kořením, i v tomto případě to nepřežeňte s množstvím. Na ochucení kávy vám bohatě stačí špetka pepře.

Káva s pepřem má podle Mexičanů, neuvěřitelně lahodnou chuť. A proč právě pepř? Jeho tajemství spočívá v tom, že urychluje trávení, a to díky piperinu, který obsahuje. Ten podporuje produkci trávicích šťáv, stimuluje slinné žlázy a efektivně odstraňuje nadýmání. Této neobvyklé kombinace se tedy nemusíte obávat a minimálně stojí za zkoušku a ochutnání. O tom, jak káva působí na naše játra, si přečtěte zde.

Neláká vás pití kávy s pepřem? Vyzkoušejte si tuto kombinaci alespoň jako účinný kosmetický přípravek. Pokud vás trápí oteklé oči, smíchejte půl lžičky mleté ​​kávy nebo kávové sedliny se špetkou mletého pepře. Přidejte i půl lžičky kokosového oleje a trošku vody. Tuto směs rozmíchejte a naneste na spodní víčka. Po zaschnutí smyjte čistou vodou. Otoky budou pryč. Nedáte dopustit na instantní kávu? Přesně pro vás je určen náš další článek.

Kombinace kávy a pepře je zároveň účinným antioxidantem a vyrovnává tón pleti. Káva působí protizánětlivě, pepř stimuluje krevní oběh, kokosový olej hydratuje. Co víc si může vaše pleť přát?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47