Masírujte si denně tyto body na rukou a nohou a budete se cítit skvěle

 Zdraví 
21. října 2018 07:32 / Martina Langová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Reflexní terapie je rychlá a účinná metoda Shutterstock
Reflexní terapie vychází z poznání, že orgány, žlázy a ostatní části těla jsou spojené s ploškami a body na povrchu těla. Tyto body reagují na změnu v rovnováze daného orgánu zvýšenou citlivostí a stimulací těchto bodů můžeme působit na příslušný orgán.

Reflexní body se nacházejí na chodidlech, dlaních, uších, hlavě, či obličeji a dalších částech těla. Pokud víme jak, můžeme s nimi účinně pracovat. Už jste tuto metodu někdy vyzkoušeli?

Popis metody

Masáž těchto bodů se provádí různou intenzitou, intenzivní bolest ukazuje na akutní stav orgánu a je nutné ji stimulovat velmi mírně, spíše ji hladit, jinak se chodidla mačkají s větší intenzitou.

Při tomto působení na reflexní body dochází k uvolňování a povzbuzení samoléčící schopnosti těla, ale také k posílení  imunitního systému a zklidnění mysli. Zároveň se masáží zklidňuje nervová soustava, která pak lépe funguje. Při reflexní terapii se nejčastěji masírují chodidla, která na ni reagují lépe než ruce a plošky se na nich snáze určují.

Starodávné umění

Působení na zdraví pomocí této metody má dlouhou historii, která sahá až do starověku. Zřejmě nejstarším dokladem o jejím praktikování je kresba v hrobce egyptského lékaře Anchmahora kolem r. 2500 př. n. l., který byl považován za jednoho z nejvlivnějších lidí hned po faraonovi. Vedle množství maleb s lékařskými výjevy byla v jeho hrobce objevena také kresba znázorňující masáž chodidla a dlaně.

V nápisu na kresbě říká jeden z pacientů: „Neubližuj mi.“ A lékař odpovídá:“ Budu postupovat tak, abys mne velebil.“ V Americe, Africe a na Dálném východě se postupně praktikovaly různé druhy reflexní terapie, které se lišily délkou či intenzitou tlaku, v některých případech se kromě masáže prsty užívaly i různé nástroje, například hůlky, nebo konec dýmky.

Průběh terapie

Reflexolog pracuje na každé noze zvlášť a mimořádnou pozornost věnuje oblastem, které jsou citlivé nebo bolestivé (předpokládá se, že to svědčí o zablokování energie v odpovídající části těla). Potom stlačuje příslušné reflexní body, aby zablokování uvolnil a podpořil hojivé procesy.

Reflexní terapie je mimořádně účinná a může pomoci při mnoha zdravotních obtížích. Je obvykle bezpečná pro všechny věkové skupiny, ale nepoužívejte ji, máte-li na nohou otevřené ranky, vyrážku, plíseň nebo jiné známky infekce či zánětu. Rovněž není vhodná při cukrovce, křečových žilách nebo v případě těhotenství.

Návod pro všechny

Chcete-li vyzkoušet reflexní terapii sami na sobě, jděte do toho. Je to snadné. Najděte bod, který je umístěný na nártu levé nohy v blízkosti patní kosti. Když toto místo stisknete, ucítíte lehkou bolest a mírný tlak. Obdobné místo je i na hřbetu levé ruky. Zde je zase v místě mezi palcem a ukazovákem.

Je to nejcitlivější místo na celé ruce. Budete-li tyto body intenzivně masírovat, můžete eliminovat například bolesti hlavy či nadměrné stresové zatížení organismu. Chybu však neuděláte ani v případě, že si budete každý den masírovat plosky nohou i celé ruce. Případně můžete o tuto službu požádat partnera. Vaše tělo se bude harmonizovat a Vy si budete užívat příjemné chvilky při jemné mini-masáži. Masáž nohou nebo koupel pomohou i při nachlazení a rýmě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008