Česnekový sirup jen ze tří přísad. Mimořádně zdravý a zcela přírodní lék i prevence

 Zdraví 
20. června 2019 14:28 / Jana Jančová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Česnekový sirup užívejte i jako prevenci hned po probuzení Shutterstock
Česnekový sirup svým účinkem na lidský organismus konkuruje penicilínu a rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. Navíc, domácí výroba této superpotraviny není nijak náročná a nebude vás stát ani mnoho peněz.

Naši předkové s oblibou využívali sílu bylin a léčivých rostlin. A věděli proč. Česnek, známý pro své posilující účinky již v dobách starého Řecka a Říma, je doslova nabitý vitaminy a minerály. Jeho součástí jsou flavonoidy, selen, jód, látky fungující na principu inzulinu a další.

Kdysi se česnek používal i jako dezinfekce

Česnek je nepochybně skvělým přírodním léčivým prostředkem. Má antibiotické a antibakteriální účinky a zabraňuje mnoha chorobám. Kdysi jej lékaři dokonce používali jako dezinfekci.

Česnek je velmi cennou složkou potravy

Pro svůj vysoký obsah minerálů, vitaminů a enzymů je česnek velmi cennou složkou naší potravy. Pokud ho jen trochu snášíte, rozhodně si česnek neodříkejte. Využít ho můžete v dokonce i v péči o pleť ve formě pleťové masky. Česnekový sirup je výborný i jako prevence, upevní váš imunitní systém, pomůže snížit hladinu krevního tlaku a snižuje hladinu LDL (špatného) cholesterolu.

Česnekový sirup byste rozhodně měli vyzkoušet. Je to mimořádně zdravý, zcela přírodní sirup, který může poskytnout mnoho zdravotních výhod pro vaše zdraví. Vyrobit jej je navíc úplně jednoduché. Postačí vám jen tři ingredience, které najdete v každé domácnosti.

Potřebné ingredience

  • 8 oloupaných a lehce rozmáčknutých stroužků česneku
  • 200 ml jablečného octa
  • 200 ml medu

Postup přípravy

Všechny tyto přísady rozmixujte do směsi při vysoké rychlosti, cca 15 vteřin. Pak ji přelijte do sklenic a nechejte v ledničce odpočívat pět dnů. Po této době bude váš česnekový sirup hotov a můžete je konzumovat.

Užívání česnekového zázraku

Česnekový sirup užívejte hned po probuzení – na lačno, rozpusťte dvě čajové lžičky sirupu ve sklenici s vodou a roztok vypijte. Doporučujeme, vzhledem k síle koncentrátu, jej skutečně pít rozpuštěný ve sklenici s vodou. Sirup před každým použitím protřepejte.

O tom, jaký má česnekový sirup blahodárný vliv na váš organismus se pak můžete při jeho užívání sami přesvědčit. Odborníci na zdravou výživu vyjmenovali hned několik důvodů, proč byste jej měli užívat. 

Pár výhod užívání česnekového sirupu

  • zvyšuje imunitní systém
  • snižuje hodnotu krevního tlaku
  • snižuje hladinu LDL (špatného) cholesterolu
  • snižuje četnost výskytu nachlazení a infekcí
  • působí proti artritidě, dně a bolesti kloubů

Podle odborníků má česnek silné antibakteriální a antivirové vlastnosti. Pomáhá zvyšovat imunitní systém a je považován za nejsilnější přírodní antibiotikum díky allicinu. Proto doporučují konzumaci česneku každý den.

Další složka domácího česnekového sirupu – med, má také antivirové a antibakteriální vlastnosti. Navíc má med i antiparazitární vlastnosti. Tuto super zdravou přísadu si pamatujeme ještě z dob našeho dětství, kdy nám jej maminky dávaly ke zmírnění chronického kašle.

Poslední přísada zázračného sirupu, jablečný ocet, obsahuje phytonutrienty, což jsou látky velmi užitečné a prospěšné při prevenci rakoviny a křečí v dolních končetinách. Významný podíl tu hraje i kyselina citronová, která pomáhá rozpustit ledvinové kameny. (Dále čtěte: Co dokáže pečený česnek s vaším tělem během 24 hodin?).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve