Nestíháte během pracovního týdne cvičit ani se zdravě stravovat? Návod, jak vše skloubit

 Zdraví 
16. srpna 2019 08:38 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hubnutí jde ruku v ruce se sportem a zdravým jídlem Depositphotos
Přes týden nemám čas. Typická věta, kterou pronáší většina zaměstnaných žen. Přes den práce, odpoledne rodina a domácnost. Večer nebo o víkendu se to pak snaží dohnat, což se samozřejmě odráží na váze. Jak tedy skloubit dohromady zdravé jídlo a pravidelný sport do pracovního týdne, abyste hubly, popřípadě si váhu udržovaly?

Nestíháte během pracovního týdne cvičit a ani se zdravě stravovat? Poradíme vám, jak to skloubit tak, abyste hubla.

Skřivan nebo sova

Ne každý je hned čilý po ránu. A jsou zase lidé, kteří jsou naopak plni energie hned po probuzení. Proto si v první řadě zjistěte, zda jste spíše skřivan, anebo sova. A podle toho si uzpůsobte i čas na sport. Jestliže máte nejvíce elánu a síly ráno, jděte si třeba hned po probuzení zaběhat nebo zacvičit do fitka. Klidně si nařiďte o hodinu dřív budík, protože jestli jste odpoledne hodně unavené, je jasné, že se vám v tu dobu již nebude chtít cvičit. Naopak pro sovy je to ideální doba pro aktivitu. 

Jídlo je základ

Správná strava a cvičení jdou spolu ruku v ruce. Jedno bez druhého prostě nefunguje. Na druhou stranu, jít sportovat s plným žaludkem není zrovna vhodné, stejně tak není dobré vypravit se úplně nalačno. Hlavní jídlo si dejte minimálně 2 hodiny před tím, malá svačina může proběhnout klidně hodinu před aktivitou. Po cvičení je dobré doplnit energii, třeba kouskem ovoce, tedy pokud očekáváte větší jídlo až za delší dobu.

Horkým trendem jsou už delší dobu krabičky. Tedy jídlo připravené předem na celý den. A nevynechávejte ani svačinky. Stačí kousek ovoce, zeleniny nebo hrst oříšků. Krabičky si připravíte nejlépe sami doma. Není to až tak namáhavé, jak se zdá. Pokud byste si chtěla krabičky objednat, je dobré vědět, jaké jsou její zásady a na co si dát pozor při výběru dodavatele.

Jde to i na mateřské

Čas na cvičení si mohou najít i maminky na mateřské. Stačí jen chtít. Zapojte do cvičení i děti a cvičte všichni společně. S těmi nejmenšími můžete chodit i běhat, i když jsou ještě v kočárku. Jak na to, jsme psali zde

Přirozeně chůzí

Jestliže skutečně nemáte možnost sportovat, pak vsaďte na ten nejpřirozenější pohyb. A tím je chůze. Abyste opravdu žily aktivně, je potřeba denně udělat 10 000 - 12 000 kroků. Pořiďte si krokoměr, který budete mít neustále s sebou. Choďte po kanceláři, vysedněte z autobusu o zastávku dřív, s kamarádkou se jděte projít místo kávy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod