Trápí vás akné na zádech? Tipy, jak se ho zbavit

 Zdraví 
23. září 2019 15:14 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Masivní pupínky na zádech nejsou příjemnou záležitostí Shutterstock
Akné nemusí trápit pouze teenagery, ale i dospělé osoby. Masivní pupínky nejsou příjemnou záležitostí. Pochopitelně se stydíte odhalit svá záda. Možná kvůli akné odmítáte chodit do veřejného bazénu. Pokuste se svůj problém vyřešit, abyste se nemuseli omezovat.

Kromě toho, že akné na zádech nevypadá dobře, mají někteří lidé tendenci si ho rozškrábat do krve. Zničí si tričko a na kůži se jim vytvoří strupy. Řešením může být návštěva dermatologa, který vám předepíše léky a masti. Nemusí však zabrat. Vyzkoušejte následující tipy, které by vám mohly pomoct. 

Přestaňte používat veškerou kosmetiku

Pokud nemáte akné už několik měsíců, ale udělalo se vám poměrně nedávno, vynechejte veškeré kosmetické přípravky. Některé totiž ucpávají póry a tvoří se po nich akné. Může jít třeba o tělové mléko. Když svoji kosmetiku přestanete na nějakou dobu používat, může vám akné zmizet. Díky tomu zjistíte, že jste používali nekvalitní výrobky. Pokud akné nezmizí, budete vědět, že vám kosmetika neškodí. Budete však muset podniknout další kroky.

Po zpocení se vždy osprchujte

Každý se občas zpotí, i když už není léto. Stačí, abyste někam spěchali, dostali se do stresové situace nebo si šli zacvičit. Pokud budete mít možnost, po každém zpocení se jděte osprchovat. Pot vám totiž ucpe póry a vznik akné na sebe nenechá dlouho čekat.

Noste bavlněné oblečení

Oblečení ze syntetického materiálu může podráždit pokožku. Pokud máte citlivou kůži, raději si pořizujte oblečení pouze z přírodních látek. Prohlédněte si důkladně etikety na vašich tričkách a noste zatím pouze ty, které jsou vyrobené z bavlny. Postupem času uvidíte, zda se vám množství akné na zádech zmenší.

Důkladně si umyjte záda

Nevzhledné pupínky se vám mohou na zádech objevovat jednoduše proto, že zanedbáváte mytí zad. Není to patrně tak, že by se vám záda mýt nechtěla, ale nejspíš si tam nedosáhnete. V tom případě je potřebné pořídit si speciální kartáč, se kterým vám to půjde snadno.

Používejte peeling na záda

Peeling s hrubými částečkami dokáže vyčistit póry a vyhladit pokožku. Pokud vás trápí akné, zkuste si alespoň dvakrát týdně vyčistit záda peelingem na obličej. Pokud tam nedosáhnete, udělejte očistu s pomocí speciálního kartáče.

Změňte jídelníček

V některých případech je za akné zodpovědný jídelníček. Potraviny s vysokým obsahem cukru mohou způsobovat zarudlé pupínky. Pokud vás opravdu štvou, upravte si stravu. Vynechejte hlavně sladkosti, smažená jídla a alkohol. Objevily se vám kromě akné na pokožce pigmentové skvrny? Zbavte se jich přírodními prostředky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod