Zbavte se nehtové mykózy jednou pro vždy pomocí přírodních prostředků

 Zdraví 
02. září 2020 08:06 / Eva Vogelová
  2
📷
7 fotografií v galerii
Nehtová mykóza deformuje nehty  Depositphotos
Nehtová mykóza postihuje zhruba jednu desetinu Čechů. Jde o plísňovou infekci, která se nejvíce vyskytuje na nehtech u nohou. A to zejména na palcích. Houby pronikají do nehtového lůžka a deformují ho. Ideální podmínky pro rychlé množení mají mykózy v letním počasí. Svědčí jim totiž vlhké a teplé prostředí. Bojujte s nehtovou mykózou pomocí přírodních prostředků.

Nehtovou mykózu poznáte podle toho, že okraj nehtu začne žloutnout, ztlušťovat se a drolit. Nehet se postupně celý zbarvuje dočerna či doběla. Celý proces vede k odchlipování nehtu od lůžka. Deformovaný nehet vám může způsobit i menší zranění.

Špatná zpráva je, že jedním nehtem to neskončí, většinou se mykóza z jednoho nehtu rozšíří i na další. Léčba u těžších forem může trvat i měsíce, proto je nejlepší navštívit lékaře. Pokud vás zatím trápí pouze lehčí forma nehtové mykózy, můžete si pomoct i sami.

Česnek

S vyléčením nehtové mykózy vám může pomoci česnek, má totiž antibakteriální a antibiotické účinky. Nachystejte si jeden stroužek. Nastrouhejte ho a přiložte na nemocný nehet. Celý prst jemně obvažte obinadlem, aby česnek neklouzal dolů a lépe se na nehet přichytil. Nechte ho na nehtu působit alespoň dvě až tři hodiny a následně česnek vyhoďte. Proceduru opakujte každý den, dokud neuvidíte zlepšení.

Olej z čajovníku

Olej z čajovníku je také známý pod názvem tea tree oil. Dokáže účinně bojovat s kožními onemocněními, takže vám pomůže i při nehtové mykóze. Pořiďte si stoprocentní olej z čajovníku, aby měl co nejlepší účinek. Můžete ho použít dvojím způsobem. Vyberte si ten, který pro vás bude příjemnější.

Naneste olej z čajovníku na vatový tamponek a nehet s ním jemně potřete. Další možností je, že si nachystáte lavor s vlažnou vodou a přidáte do něj několik kapek čajovníkového oleje. Následně do lázně položte nohy, nechte je tam zhruba půl hodiny. Oba způsoby opakujte dvakrát denně.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je skvělý pomocník v domácnosti, ale můžete s ním vyléčit i mykózu na nehtech. Smíchejte ho s teplou vodou v poměru jedna ku jedné a nalijte do lavoru. Namočte si do něj nohy. Lázeň si užívejte zhruba patnáct až dvacet minut.

Následně octovou vodu vylejte a nohy si opláchněte vlažnou čistou vodou. Tuto proceduru opakujte zhruba třikrát až čtyřikrát týdně. Přečtěte si o tom, jak si vyrobit vlastní levandulový sirup. Pomůže vám na bolest hlavy a nespavost.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008