Obyčejný alobal dokáže utišit bolest. Pomůže vám zejména při potížích s klouby

 Zdraví 
22. srpna 2020 16:21 / Eva Vogelová
  4
📷
5 fotografií v galerii
Alobal nemusíte použít pouze v kuchyni  Depositphotos
Alobal má doma téměř každý. Můžete ho využít různými způsoby. Poslouží vám v domácnosti na balení svačin, broušení nožů či čištění stříbra. Kromě toho má však léčebné účinky, snižuje totiž některé bolesti. Jak ho využít?

Lékaři, kteří se zabývají alternativní medicínou v průběhu několika let, shromáždili informace a zkušenosti, ze kterých vyplývá, že hliníková fólie dokáže snížit bolesti. Poskytuje úlevu zejména od bolesti zad, krční páteře, ramen, kolen, kloubů či svalů. Alobal přiložíte na bolavé místo, díky tomu se aktivuje takzvaný meridián a uleví se vám. Za vyzkoušení rozhodně nic nedáte.

Bolesti při popáleninách

Někdy se může stát, že se trochu popálíte ohněm, vroucí vodou či olejem. Nebude to tak hrozně bolestivé, pokud si dokážete poskytnout první pomoc. Nejprve si postižené místo namočte studenou vodou. Nechte ho v ní ponořené alespoň deset minut. Uleví se vám.

Když po chvíli zjistíte, že jste si pokožku poškodili, na ránu použijte sterilní gázu, která ji vysuší. Následně použijte mastičku na popáleniny a na řadu konečně přijde hliněná fólie. Pokud máte přetrvávající bolesti, zabalte postižené místo do alobalu. Neodstraňujte ho, dokud bolest výrazně neustoupí.

Bolesti kloubů

Bolest kloubů dokáže člověka potrápit. Zkuste bolesti zmírnit pomocí alobalu. Možná vám to přijde trochu divné, ale za pokus to rozhodně stojí, protože vám nehrozí žádné vedlejší účinky. Nejdříve si ustřihněte dostatečně velkou hliníkovou fólii a přiložte ji na postižené místo.

Následně ji stáhněte obvazem a noste ji alespoň několik hodin. Tento postup opakujte zhruba čtrnáct dní. Pokud nemáte možnost nosit hliníkovou fólii přes den, vezměte si ji na noc. Dále čtěte: Okurková voda je levný zázrak. Pomáhá při hubnutí a detoxikuje organismus.

Fantomová bolest

Fantomová bolest dokáže být krutá. Jde o bolest, která vznikla po odstranění určité části lidského těla. Nejčastěji se jedná o amputované končetiny. Fantomové bolesti jsou v lékařském světě menší záhadou. Bolesti totiž vychází z části těla, která tam už není. Některé studie dokazují, že fantomové bolesti dokáže do určité míry utišit hliníková fólie. Během léčby se obalí alobal okolo amputované části a zafixuje se obvazem.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47