5 nejlepších rad, jak udržet sebe a svoji rodinu v perfektní zdravotní kondici!

 Zdraví 
20. ledna 2017 06:37 / redakce
  2
📷
4 fotografie v galerii
Je to tak jednoduché! Česnek a cibuli máme přece v kuchyni všichni Shutterstock
Jestli se naplní ty nejčernější katastrofické scénáře, éra všemocných antibiotik do roku 2050 skončí. Kvůli častému nadužívání se totiž zcela ztrácí jejich účinnost. Existuje způsob, jak se účinně bránit nemocem jinou cestou?

Mírnější zdravotní potíže je možné zdolat i pomocí bylin anebo se o to alespoň pokusit. Stále více lidí se vrací k receptům našich předků. Dochází totiž k přesvědčení, že matka příroda nabízí léky na nejrůznější neduhy a dokáže se postarat o prevenci i imunitu. A lékaři i vědci jim dávají za pravdu. Předkládáme nejobyčejnější a zároveň nejúčinnější přírodní „léky“, které je dobré mít v každé domácnosti po ruce!

1. Udělejte si česnekovou tinkturu!
Tu si připravíme zalitím plné skleničky oloupaných stroužků česneku se čtyřicetiprocentním lihem a necháte 14 dní macerovat. Užívá se jedna čajová lžička až čtyřikrát denně.

2. Vylouhujte si černý bez!
Výluh si připravíte za studena přelitím čerstvých květů studenou vodou. Nechají se přes noc vylouhovat a šťáva se pak pije během dne. Na bolavé klouby a nehojící se rány přikládáme naklepané čerstvé listy.

3. Co takhle cibule?
Její síla se vám, bude hodit při zánětu horních cest dýchacích. Šťáva z vymačkané syrové cibule smíchaná s medem v poměru 1:2, při větších potížích pak 1:1. Při chřipce se zase doporučuje šťávu vylisovanou ze tří velkých cibulí nalít na talíř a s pevně zavřenýma očima ji několikrát denně inhalovat. Čerstvá cibulová šťáva se také může kapat přímo do nehojených nebo zanícených ran.

4. Nezapomeňte na zázvor!
Decilitr čerstvé zázvorové šťávy vylisované nebo odstředěné se rozmíchá v půl litru teplé vody, osladí se medem a dochutí citronem. Při nástupu nachlazení je možné vypít až tři litry denně.

5. A nesmí chybět ani zázračná a přitom obyčejná kopřiva!
Je výborná na čištění krve a extrakt si připravíte ze šesti dílů čerstvých kopřivových listů, šesti dílů čerstvých kopřivových stonků a tří dílů čerstvých kopřivových výhonků. Vše se vloží do odšťavňovače a doplní pětinásobným množstvím vody. Užívá se po lžících několikrát denně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky