Úžasný recept, jak vrátit starým vlašským ořechům lahodnou chuť! To musíte zkusit!
Ořechy rozličných tvarů a chutí jsou v předvánočním období velmi žádanou ingrediencí, i když radost v kuchyni nám přináší celý rok. Díky svému složení jsou velice hodnotnou potravinou z hlediska prospěšných látek. Obsahují vysoké procento nenasycených mastných kyselin, bílkovin, sacharidů, minerálních látek a vitamínů.
V české domácnosti se nejvíce využívají vlašské ořechy, které jsou považovány za typického představitele ořechů, byť z botanického hlediska se vlastně jedná o peckovice.
Ale znáte to. Necháte ořechy rok ve spižírně, a pokud vám úplně nezežluknou, již nemají tak lahodnou chuť jako ty čerstvé. Tady pro vás máme osvědčenou radu, jak jim vrátit výbornou chuť. Namočte vyloupané ořechy do misky s vodou. Ořechy by měly být ve vodě louhovány minimálně 24 hodin. Během té doby je dobré vodu vyměnit, stačí 2x-3x. Není to časově nijak náročné, ale výsledek vás určitě překvapí. Ořechy, které tímto způsobem získáte, jsou velmi lahodné a téměř k nerozeznání od těch z nové sklizně.