Vyznavači šílených dietních trendů by měli zpozornět. Rozmáhá se velmi nebezpečný jev

 Zdraví 
08. ledna 2018 09:08 / Jitka Jahodová
  2
📷
3 fotografie v galerii
Je neuvěřitelné, čemu všemu jsou lidé ochotni věřit  Shutterstock
Mezi vyznavači módních dietních trendů se rozmáhá nový trend. Popsat bychom ho mohli jako posedlost vodou z přírody nazývanou jako "raw voda". Zastánci nového šílenství věří, že pitná voda z vodovodů je nezdravá.

Namísto toho kupují vodu, která by se dala nazvat  jako "surová voda". Jak to tedy je? Je raw voda zdraví prospěšná? Jde o skutečně neupravenou vodu nebo je to jen další marketingový trik?

Nový trend

Trendy v rámci stravy se mění velmi rychle. Už jsme si zvykli na produkty jako bio či vegan, bezlepkové suroviny nebo nepasterizovaná mléka. Jde ale o skutečně nutné omezení nebo jsou to jen marketingové triky, při kterých, v konečném důsledku, nejvíce profitují výrobci? Odpověď na tuto otázku necháváme na každém z vás.

Dnes vám chceme přiblížit novou vlnu šílenství, která s sebou přinesla tzv. surovou vodu. Nefiltrovaná, neupravená a nesterilizovaná pramenitá voda, se kterou přišla jedna americká společnost. Voda této společnosti si získává popularitu zejména v bohatých oblastech západního pobřeží Ameriky. O oblíbené dietě celebrit jsme psali jinde.

Nadšenci nového trendu říkají, že klasická pitná voda z vodovodů není tak zdravá jako raw voda. Klasickou vodu kritizují, že protéká trubkami a při jejím filtrováním dochází k redukci tělu prospěšných látek. Kritika spadá i na balenou vodu v obchodech. Vyčítají jí, že je rovněž filtrována a nenacházejí se v ní vodní "probiotika".

Možná si řeknete, že v dřívějších dobách lidé běžně pili vodu v přírodě. Příznivci nového trendu však tvrdí, že v současné době, nevíte, co se do této přírodní vody všechno dostalo. Ovšem lékaři jednoznačně raw trend kritizují. Neupravená voda může podle nich představovat různá zdravotní rizika a může být zdrojem člověku nebezpečných bakterií, parazitů a virů.

Samozřejmě, raw voda není ani zdaleka levná. Podle výrobců jde o nefiltrovanou neupravenou vodu, bez fluoridu a chlóru a musíte si za ni pořádně připlatit. Jeden litr vody vychází na 120 korun.

Zdá se, že jistá část lidstva se již definitivně pomátla. Je téměř neuvěřitelné, čemu všemu jsou tito lidé ochotni věřit a zároveň i draze zaplatit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum